N. V. | 18. 8. 2022, 09:10

Kakšno je vaše živalsko znamenje?

Profimedia/fotomontaža
Kakšno je vaše živalsko znamenje? (foto: Profimedia/fotomontaža)

Če veste, katero je vaše živalsko znamenje, lahko dobite vpogled v svojo osebnost, življenjsko pot in druge pomembne vidike našega obstoja tukaj na Zemlji.

Naši predniki so bili vedno močno povezani z Zemljo in vsemi bitji, ki na njej živijo. Prav tako so verjeli v nekaj, kar so imenovali 'duhovna žival', poroča portal Power of Positivity. Ta jih je vodila skozi življenje na podlagi datuma rojstva. Torej, kaj je vaše živalsko znamenje in kaj pomeni?

Vidra (20. januar – 19. februar)

Vidre imajo živahno, ekscentrično osebnost. Po drugi strani pa so odlične tudi pri reševanju problemov in nikoli ne bodo obupale, dokler ne dobijo odgovora.

Profimedia

Marsikdo jih težko bere, a vidre to ne moti. Na svet gledajo skozi edinstveno lečo in jim je vseeno, kaj si drugi mislijo o njih. Vidre nenehno hrepenijo po svobodi in pustolovščinah, vendar imajo tudi bolj nežno, empatično plat.

Volk (20. februar – 19. marec)

Zapleten, skrivnosten volk se rad uleže in opazuje svet okoli sebe. Preprosto opazuje in si dela zapiske. Težko se jim je približati, saj ponavadi skrivajo svoja čustva in ljudem pokažejo le določene dele sebe, v katerih se počutijo prijetno.

Profimedia

Zelo ustvarjalen, inteligenten in umetniški volk preživi veliko časa v samoti in izpopolnjuje svoje znanje. Od tod izvira izraz "volk samotar", saj so silno neodvisni.

Sokol (20. marec – 19. april)

Ta žival predstavlja znamenje ovna: ognjeno, neodvisno, dominantno znamenje. Sokoli radi nadzorujejo položaj in ves čas vodijo pot. Ne marajo, da jih nadzoruje kdo drug in ne sprejmejo dobro, ko jih ljudje poskušajo ukrotiti.

Profimedia

Sokoli se poglobijo v nov projekt ali poslovno idejo z glavo naprej, ne da bi vnaprej veliko opazovali ali razmišljali. Lahko izpadejo predrzni in nevzdržni, vendar imajo pod svojo trmasto, hudomušno osebnostjo dobro srce.

Bober (20. april – 20. maj)

Bober ima močno delovno etiko, ne opusti dela, dokler ni opravljeno. Lahko pa so trmasti in ne poslušajo mnenja drugih ljudi.

Profimedia

So zvesti, pošteni ljudje in vedno se lahko zanesete nanje. Imajo umirjeno glavo in razmišljajo v smislu praktičnosti in logike.

Jelen (21. maj – 20. junij)

Kljub pokorni naravi jelena so lahko tudi družabni in zelo všečni. Premikajo se hitro in se nikoli ne ustavijo, dokler ne dosežejo cilja.

Profimedia

Jeleni so prijazni in lahkotni, lahko pa imajo tudi popolnoma nasprotno osebnost: včasih želijo biti sami. To vedenje se odlično ujema z dvojčkom, katerega rojstni dan je med zgoraj navedenima datumoma.

Žolna (21. junij – 21. julij)

Vztrajen, predan in pogumen je le nekaj besed, ki bi opisale plemenito žolno. Morda so majhni, vendar imajo veliko moč.

Profimedia

Žolne dajo vedeti, da so prisotni takoj, ko stopijo v sobo, vendar nikakor niso arogantne. Pravzaprav je ravno nasprotno. So skromni, nežni in izjemno skrbni, vedno postavljajo druge pred sebe. 

Losos (22. julij – 21. avgust)

Losos ima veliko osebnost in naravno osvetli prostor, ko vstopi vanj. Ne moti jih, da so v središču pozornosti: to imajo radi.

Profimedia

Zelo nadarjeni, inteligentni in družabni lososi potrebujejo velike cilje in sanje, h katerim se lahko zatečejo, sicer lahko zapadejo v slabe navade in stagnirajo. Uživajo v tem, da so obkroženi z optimističnimi, pozitivnimi ljudmi, po možnosti tistimi, ki imajo tudi svoje sanje.

Medved (22. avgust – 21. september)

Medvedi so zelo pogumni. So tudi zelo potrpežljivi in vam bodo ostali zvesti ne glede na vse. So pa bolj tihi.

Profimedia

Krokarji (22. september – 22. oktober)

Krokarji imajo prirojen način ustvarjanja popolnega ravnovesja v svojem življenju in zato tudi drugim pomagajo, da se počutijo bolj uravnotežene. Ne dopuščajo krivic ali ustrahovanja, vedno se zavzemajo za to, kar je prav.

Profimedia

Čeprav so bolj tihi, vedo, kaj hočejo v življenju, in nikoli ne oklevajo, da bi temu sledili. Imajo zelo poseben način govora, zdijo se mirni in hladni, tudi ko čutijo, da se v njih vrti vrtinec.

Kača (23. oktober – 22. november)

Kače so morda na slabem glasu, vendar jih ne obsojajte, preden jih spoznate. Lahko so videti odmaknjeni in zahrbtni, vendar imajo veliko srce.

Profimedia

Le oluščiti morate njihove plasti, da jih boste bolje razumeli. So zelo občutljivi, ustvarjalni ljudje, vendar jih ne poškodujte – nagnjeni so k maščevanju, kadar koli jim ljudje storijo krivico.

Sova (23. november – 21. december)

Zdi se, da imajo sove razcepljeno osebnost. Čeprav premorejo veliko modrosti, moči in potrpežljivosti, so lahko tudi negotove in nestabilne.

Profimedia

Imajo tudi trdo lupino, ki je ni lahko predreti, razen če ste potrpežljivi z njimi. Sove so resne, a tople in prijazne. Ne marajo se predolgo zadrževati na enem kraju, vedno si želijo oditi, da bi dobile nekaj svežega zraka in nove pustolovščine pod svoje okrilje.

Gos (22. december – 19. januar)

Gosi so med najbolj pridnimi živalskimi znamenji in se pogosto tako zatopijo v delo, da zanemarijo druge vidike svojega življenja.

Profimedia

Mnenja drugih jih ne prevzamejo zlahka, ampak uživajo v poskusih prepričevanja drugih ljudi, da sprejmejo in verjamejo njihovemu. Eden njihovih največjih strahov v življenju je neuspeh, zato se poglobijo v svoje delo, da se jim to ne bi zgodilo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.