N. V. | 24. 5. 2024, 06:00

Pazite, kaj govorite: nikoli več ne izustite teh 5 besed in življenje se vam bo spremenilo

Profimedia

Teh pet besed črtajte iz svojega besednjaka, saj so lahko vaše najhujše sovražnice. 

Besede, ki jih izgovorimo, nas lahko zgradijo ali pa zlomijo, zato bodite zelo previdni, kaj govorite. Govorite le besede, ki pospešijo vašo pot do uspeha, nikakor pa ne izgovarjajte naslednjih petih besed:

1. "Ne morem"

V trenutku, ko rečemo ne morem, se pravzaprav predamo. Naslednjič, ko se torej znajdete v situaciji, ko želite reči ne morem, se ustavite. Raje recite trenutno ne morem, namesto samo ne morem, da si daste občutek nadzora nad začasno situacijo.

Saj veste, vse zmorete. Vsak izziv in vsaka ovira sta premagljiva. Vsak dan je priložnost za rast in premagovanje lastnih meja.

Profimedia

Ko rečemo ne morem, si postavimo steno pred sanjami in cilji. Toda resnica je, da smo močnejši, kot si mislimo. Morda ne zdaj, morda ne takoj, ampak s trdim delom, vztrajnostjo in vero vase lahko premagamo vse težave, ki se nam postavijo na pot. Torej, namesto da se predate, ko se zdi, da je vse izgubljeno, si zapomnite, da je vse mogoče.

2. "Poskusil bom"

Ljudje prepogosto uporabljajo to besedo. Brez poskušanja; naredite nekaj ali pa preprosto ne. Obstaja razlika med poskusil bom in naredil bom. Ko uporabimo besedo poskusil bom, dejansko pošiljamo vibracije negotovosti, ko pa uporabimo naredil bom, namesto tega pošiljamo vibracije odločenosti in aktivnega prizadevanja.

3. "Problem"

Če ne rešujete matematičnih nalog, črtajte besedo 'problem' iz svojega besedišča. Problem je nekaj, kar je treba rešiti, beseda pa nosi negativen prizvok in pogosto implicira, da gre za nekaj nepremagljivega.

Profimedia

Namesto besede problem uporabite besedo izziv ali situacija. To sta namreč besedi, ki dajeta moč in bosta spodbudili vašo kreativnost in ustvarjalno razmišljanje pri iskanju rešitev za vsako situacijo, v kateri se znajdete – brez negativnega občutka, ki vam ga prinaša beseda problem.

4. "Moral bi"

To bi moral storiti; ono bi moral storiti. Kadarkoli si to rečemo, se na neki način linčamo oziroma obsojamo in svoji podzavesti sporočamo, da vemo, da nimamo popolnega nadzora nad svojim življenjem. Prenehajte s tem. Namesto da morate to in ono, uporabite besede, ki vas navdihujejo in dajejo občutek nadzora, piše Atma. Uporabite želim si ali lahko bi.

5. "Ampak"

Vsakič, ko nekaj rečemo in sledi beseda ampak, pravzaprav zanikamo, kar smo rekli. Namesto ampak, recite in. Pri ustvarjanju stavka bo potrebne nekaj ustvarjalnosti, vendar bo bolj pozitiven in manj kritičen.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu