N. V. | 14. 9. 2022, 17:21

To je razlog, da so moški, ki kuhajo in pospravljajo, bolj privlačni

Instagram/David Beckham
To je razlog, da so moški, ki kuhajo in pospravljajo, bolj privlačni (foto: Instagram/David Beckham)

Če se vaš partner trudi, da bi bil bolj privlačen, mu dajte rokavice in razkužilo.

Raziskava, ki sta jo opravila sociologa Scott Coltrane in Michele Adams iz univerze v Kaliforniji, pojasnjuje, zakaj so moški, ki po tleh ne puščajo umazanih nogavic, ženskam bolj všeč.

V raziskavi sta potrdila, da ženske hitro prepoznajo moške, ki jim ne predstavlja težav, da se lotijo čiščenja. Te moške pa vidijo kot bolj privlačne in zaželene.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Zakaj so moški, ki čistijo bolj privlačni?

Raziskovalci ugotavljajo, da žene sodelovanje svojih možev v družinskih opravilih prepoznajo kot znak ljubezni, zaradi česar jih bolj privlačijo.

Ugotovitve podpira tudi neprofitna organizacija Svet sodobnih družin, ki je v svoji raziskavi poudarila, da so pari, ki si enakomerno porazdelijo gospodinjska opravila, bolj zadovoljni z vsemi vidiki svojega zakona.

So moški, ki čistijo manj možati?

Analiza diskreditira idejo, da so moški manj možati, če redno prevzemajo odgovornost za gospodinjska opravila, kot je čuvanje otroka, priprava večerje ali brisanje tal.

Profimedia

V resnici je situacija ravno nasprotna, saj lahko s tem postanejo bolj zaželeni in privlačni ter celo okrepijo svoje odnose.

Očetje naj bodo dečkom v zgled

Še več, tudi majhnim dečkom koristi očetov zgled. Raziskava je še pokazala, da se otroci, ki skupaj z očetom opravljajo hišna opravila, bolje razumejo z vrstniki in razvijejo več prijateljstev kot tisti, ki tega ne počnejo, poroča revija Opera News.

Poleg tega je tudi manj verjetno, da ne bodo ubogali svojih učiteljev, se neprimerno vedli v razredu, postali depresivni ali se umaknili iz svojega družbenega življenja. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.