N.Z. | 3. 7. 2020, 11:07

Razburjenje nad reakcijo iz studia, ko novinarko zmoti njen malček

Twitter/SkyNewsLive

Na otoku je završalo (še posebno med starši).

Medtem ko so številne britanske šole in vrtci sicer odprli svoja vrata, namreč veliko otrok zaradi zmanjšanja števila otrok v razredih ostaja v domači oskrbi. Tudi zato je mnoge tako zelo razjezila reakcija studijskega voditelja Marka Austina, ki je iz oddajo na Sky News nonšalantno izklopil novinarko Deborah Haynes potem, ko jo je med poročanjem v živo iz domače dnevne sobe zmotil njen malček.

Haynesova, ki je tudi urednica novic za dogajanje v tujini za Sky News, je Marku v studiu poročala o novih varnostnih ukrepih v Honk Kongu, ko je v sobo priracal svetlolasi deček.

»Zares mi je žal, to je moj sin … prihaja,« je v zadregi razložila Haynes.

»Mami, ali lahko vzamem dva piškota?« pa je bilo nato slišati iz ozadja.

»Seveda,« se je na dečkovo prošnjo odzvala Deborah Haynes. »Lahko vzameš dva piškota.«

Ta ljubka prigoda, ki v resnici ni tako redka, kolikor smo na družbenih omrežjih že imeli priložnost videti v primerih, ko so se poročevalci v živo javljali v studio velikih televizijskih hiš, pa je nato dobila manj simpatičen preobrat.

Na malih ekranih naenkrat ni bilo več videti Deborah Haynes, Mark Austen pa je izklop Haynesove iz oddaje komentiral:

»No, pustimo zdaj Deborah Haynes, ki ima očitno polne roke z dolžnostmi matere in gospodinje. To je pač nekaj, kar se zgodi med karanteno in ko se skuša poročati od doma.«

Njegov odgovor in odločitev studia, da je v danem trenutku intervju končan, je zmotil tako druge novinarje kot širšo javnost.

 

Nekaj odzivov kolegov in širše javnosti


»Multiopravilna je bila in meni se zdi, da je prav dobro opravila oba izziva,« je bila na Twitterju jasna novinarka BBC-ja Samira Ahmed. »Ne razumem, zakaj je prekinil intervju v trenutku, ko je bilo pogajanje okoli piškotov že zaključeno!«

Spet drugi niso pozabili dodati, kako zelo drugače so bile podobni dogodki obravnavani na BBC ...