24. 8. 2021, 12:45

7 značilnosti, ki so še kako znane introvertiranim ljudem

Profimedia

Bežni pogovori. Srečanja. Skupinski projekti, pri katerih sodeluje več glav. Če ste tudi vi introvertirani, vas bodo naslednje situacije prestrašile in postavile v nelagoden položaj.

Če ste po naravi miren in zadržan posameznik, je težko delovati v svetu, ki nagrajuje ekstrovertirano vedenje. Pritisk, da morate poklepetati z znanci in da se znate pošaliti, vas lahko dodatno izčrpa. Stvari, ki sicer navdušujejo in spodbujajo ekstrovertirane posameznike, vas pustijo v tesnobi, pojavi se nerodnost in spodbuja misel na pobeg na puščavski otok.

Tukaj je le nekaj težav, s katerimi se bodo introverti (kot ste vi) lahko poistovetili.

#1 Vaša najhujša nočna mora je besedna zveza »Predstavite se«

Nič ne zamrzne delovnega toka na delovnem srečanju, ki se začne z nerodnim krogom predstavljanja in rokovanja. Roke se potijo, obraz rdeči in ali se samo nam trese glas? Pika na i – katero zanimivo dejstvo naj povemo o sebi?!

#2 Ali res potrebujemo »prebiti led«?

Zakaj še vedno velja, da je »prebijanje ledu« z nadležnimi izjavami učinkovito? Zagotovo obstaja sto in en način za začetek pogovora kot pa sto in ena enaka izjava, ki jih imamo že vsi vrh glave.

#3 Še kdo sovraži javno nastopanje in predstavitve?

Najbrž niste edini, ki bi naredili vse, samo, da se izognete javnemu nastopanju. Če boste pozvani na javno predstavitev, boste ravno takrat imeli zobozdravnika. Če boste morali na sestanku podati povratno informacijo, bo ravno takrat vse v redu. Saj se razumemo, ne?

#4 Spogledovanje je nemogoče

Medtem ko se lahko nekateri z lahkoto spogledujejo, je vaš ljubezenski jezik nerodna tišina. V primeru, da vam le uspe spregovoriti, je to najverjetneje hitra neumnost, katero boste obžalovali še dneve zatem.

#5 Ljudje skušajo razširiti vaš družbeni krog

Ali veste, da so introverti samozavestni le z najbližjimi prijatelji? Za zaprtimi vrati so lahko najzabavnejši v krogu ljudi, a takoj, ko pride nekdo, ki ni iz njihove skupine prijateljev, se vrnejo nazaj v svojo varno lupino. 

#6 Ljudje zamenjajo vašo sramežljivost za nesramnost

Ena najbolj motečih stvari pri introvertiranosti je, da ljudje mislijo, da ste preprosto nesramni. Trudijo se, vendar preprosto ne gre. Ali naj naslednjič napišemo znak, ki pravi, da smo le sramežljivi?

#7 Ideja o zabavi in ponočevanju je grozna

Ekstrovertom se je podrl svet, ko smo doživeli popolno zaprtje. Hrepeneli so po potnem dotikanju, plesu in pogovarjanju. In introverti? Preprosto so uživali in vsak dan preživeli v Netflixovi družbi.

Vir: independent.co.uk

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.