1. 5. 2021, 12:04 | Vir: Aktivni.si

"Trenutno se dobivam z 2 moškima, moj mož ima punco. Tako poteka najin običajen teden." (zgodba 27-letnice, ki ima odprto razmerje)

Profimedia

Sanja* in Andrej* nista čisto običajna zakonca. Njuno življenje se je popolnoma spremenilo, ko ju jo doletelo tole ... 

Na začetku naj povemo, da sta Andrej in Sanja par že 15 let, od tega sta 9 let in pol v zakonski zvezi. Slenja pa jima je prinesla nekaj čisto novega in lahko bi rekla, da je obrnila njuno ljubezensko življenje na glavo. Sanja pojasnjuje, kako sedaj izgleda njun običajen teden in kako je do tega sploh prišlo. 

"Pol leta pred poroko sem Andreja prevarala z drugim. Ni bila samo  kratka afera, tega moškega sem ljubila. A zaradi zato moja ljubezen do moža ni bila nič manjša. Takrat sem spoznala, da morda monogamija ni zame.

Sledilo je obdobje 4 let, ko sva trdo delala na najinem razmerju in bila iskrena, kot še nikoli.

Pred približno šestimi leti sva se odločila, da spremeniva svoje razmerje in vanj povabiva druge ljudi.

Andrej ima sedaj že 3 leta punco Evo, ki živi v drugem mestu, jaz pa se trenutno videvam z dvema moškima. Z Davidom sva skupaj že 2 leti in pol, Aljaža pa sem spoznala 8 mesecev nazaj.

Tako je videti moj teden:

Nedelja

Z Andrejem pojeva zajtrk, se malce "pocartava" in na balkonu spijeva kavo. Takšni dnevi so pri nama redki, saj sva oba zelo zasedena. Vmes preverim pri Davidu, če še velja, da se to soboto dobiva in dogovoriva se, da preživim noč z njim. Na vsakem najinem zmenku se vnaprej dogovoriva za naslednjič in če prespiva, sva običajno v hotelu, saj je pri obeh doma to težje izvedljivo.

Z Andrejem si ne poveva, s kom si dopisujeva v določenem trenutku. Imava pa dogovor, da sporočila ne smejo vplivati na najin skupni čas. 

Ponedeljek

Z Andrejem se dobiva na zajtrku in predlagam mu, da povabi Evo naslednji vikend na zmenek, saj me ne bo doma. Ker je tudi Eva poročena in ima otroke, se ne vidita tako pogosto kot jaz z ostalimi moškimi.

Hudo bi mi bilo zanj, če bi sedel cel vikend doma, medtem ko sem jaz z nekom drugim, zato mu ob takšnih trenutkih priskočim na pomoč. Kljub temu mi ni bilo vedno lahko. Še posebej na začetku se je bilo potrebno sprijazniti, da ne bova več počela vsega skupaj. 

Leta in leta sva bila samo midva in vse sva počela skupaj. V odprtem razmerju to ni več možno, kar je bilo zelo težko sprejeti.

Torek

Je miren in tih dan, ki ga preživim tako, da delam od doma. Vstanem že zgodaj, preverim sporočila in na njih odgovorim. Z Andrejem greva po nakupih in si nato pripraviva večerjo. Kasneje opravim še Skype sestanek, nato smukneva med rjuhe. 

Sreda

Poklical me je Aljaž, s katerim se zadnje čase nisva veliko videla. Nimava urnika srečanj, saj je sam prav tako zaseden kot jaz in še poročen. Ko preverim pri Andreju, če mu je prav, da me danes zvečer ne bo domov, se dogovoriva za zmenek.

Pripravim Andreju večerjo, operem perilo in počistim kuhinjo. On se nato ponudi, da me odloži pri Aljaževi hiši, saj gre na njegov konec po opravkih.

Z Aljažem se preskušava v različnih vlogah in na veliko uporabljava seks igrače. Trenutno sem jaz v podrejeni vlogi, torej imam svojega osebnega gospoda Greya. Ker najine igrice običajno pustijo modrice, sem tokrat bolj previdna, saj se čez nekaj dni dobim z Davidom, ki o tej moji strani ne ve ničesar. 

Drugače pa se vsi pari med sabo poznamo. Tu in tam me moji moški vprašajo drug za drugega. Andrej je že srečal Aljaža in tudi njegovo ženo, skupaj smo preživeli božični večer. Seveda je bilo najprej čudno, ker nihče ni vedel, kaj pričakovati, a na koncu večera smo se imeli prav fino.

Četrtek

Zelo sem zasedena z delom in se nimam časa ukvarjati z nobenim od moških.  Aljaž mi pošlje sporočilo, da preveri kako sem, ostali komunikaciji pa se ne odzivam. 

Petek

Še vedno imam precej naporno v službi, a na koncu dneva grem z Andrejem in prijatelji na večerjo. S svojimi bližnjimi sva iskrena in vedo, da imava več partnerjev.  Sprejeli so naju takšna kot sva in ne zdi sem jim čudno, da imava takšen zakon.

Sobota

Andrej ima danes zmenek z Evo, zato mu pomagam pri izbiri oblačil. Sama se dobim z Davidom in odpelje me na večerjo. Potem je najina naslednja postaja hotel. Na hitro sporočim Andreju, da sva varno prispela in mu zaželim lahko noč. To vedno narediva, ne glede na to s kom sva.

Komaj se zadržujem, da Davida ne naskočim takoj. Po seksu si naročiva sladico in nato skupaj gledava neko britansko serijo. Ponovno seksava in nato oba izmučena zaspiva.

Nedelja

Z Davidom spiva do 10. ure in se veseliva, da bova cel dan preživela skupaj. Na žalost dobi ženino sporočilo, da mora priti domov in najini načrti so pokvarjeni. Malce sem razočarana, a tudi takšne stvari se zgodijo. 

Ker ni nujen primer, imava čas za še en seks, skupaj skočiva pod prho in spijeva kavo.

Njegove žene še ne poznam in nočem, da David zamudi domov, zato mu pravi čas povem, naj se odpravi. Rada bi, da se tudi ona dobro počuti in nikakor ne želim, da bi bila kdaj prizadeta.

Svoj nenadoma odprt urnik izkoristim za nakupovanje in se odpravim domov. Po resnično dolgem tednu si privoščim kopel."

Kaj pa bi vi rekli na takšno razmerje? Bi v svoje ljubezensko življenje pripeljali še koga, ali je rezervirano samo za vaju s partnerjem? 

*Imena so na željo avtorjev spremenjena

Vir: cosmopolitan.com/uk

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.