16. 1. 2023, 06:00 | Vir: Sensa

To, da srečate daljnega prijatelja, o katerem ste razmišljali, ni naključje: tovrstni trenutki imajo večji pomen, kot si mislite

Profimedia

Sinhroniciteta je koncept, ki ga je predstavil psiholog Carl Jung, pomeni pa, da naključja ne obstajajo oziroma, da ima vsaka stvar točno določen pomen. Življenje ima svoje načine, da nam pokaže tisto, kar moramo videti in vedeti.

Zakaj moramo biti pozorni na sinhronicitete? Gre za trenutke, v katerih se povežemo s svojo dušo. To so trenutki, ko smo usklajeni ali uglašeni z vesoljem, zato lahko takrat sprejemamo pomembna sporočila. Dobro izkoristimo te trenutke. 

7 najpogostejših sinhronicitet 

1. Videvanje ponavljajočih se števil

Življenje se rado sporazumeva z nami prek števil. Če pogosto videvate enako številko ali pa pogosto pogledate na uro in vedno kaže enak določen čas, se vprašajte, kaj vam ta števila pomenijo.

Preverite tudi pomen v numerologiji. 

2. Videvanje ene in iste živali

Živali so varuhi matere Zemlje. Vsaka vrsta vibrira na svoji frekvenci. Če pogosto srečujemo isto žival, ali pa se nam ta prikazuje v sanjah, nam skuša predati pomembno sporočilo. Preverite, kakšen simbolni pomen ima določena žival in razmislite, kaj predstavlja v vašem življenju.

3. Deja vu ni slučajen

Občutek, da ste enako stvar že doživeli, ni nekakšen pretres možganov, ki igra igrice s spominom, pač pa dejstvo, da ste v danem trenutku povezani oz. se v ozadju skriva določeno spoznanje. Vprašajte se, zakaj se počutite tako, kot se. Kaj vam deja vu občutek sporoča? Ljudje, ki veliko meditirajo, razkrivajo, da imajo včasih zelo dolge uvide: stvari v resničnem življenju se nato zgodijo točno tako, kot zaznajo med meditacijo. 

4. Na nekoga pomislite, potem vas ta oseba pokliče

Če imate z določenim človekom globljo povezavo, se pogosto zgodi, da ga boste srečali kmalu zatem, ko ste pomislili nanj … ali pa vas bo kontaktiral. Matere in otroci, na primer, pogosto opazijo tudi, da se istočasno pokličejo po telefonu. V vsakem primeru razmislite, kaj vam dotična oseba pomeni. 

5. Pomislite na neko staro pesem, nato jo zaslišite po radiu

Kakšno srečo imate! Morda je to znak, da ste začeli razvijati svoje preroške sposobnosti in zaznavate delčke prihodnosti. Najbrž ste zelo intuitivni. Ne bodite začudeni ali prestrašeni, prepustite se. Bodite hvaležni vesolju za takšno čudovito darilo.

Ima ta pesem morda za vas posebno sporočilo? Bodite pozorni na svoje misli in občutke, medtem ko jo poslušate.

6. Nepričakovano dobite odgovor na vprašanje

Nekaj vas muči, a o tem niste z nikomer spregovorili, potem pa na lepem zagledate zelo jasen simbol, ujamete besede popolnega tujca, ki se z nekom pogovarja ali telefonira sredi ceste, ali pa nekje preberete poved, ki vam ponuja namig, morda celo rešitev vašega problema. 

7. Nekaj vas spomni na sanje prejšnje noči

Zelo pogosto dobivamo sporočila iz podzavesti prek sanj. Zavedati se moramo, da so sanje prav tako resnične, kot je resnično naše vsakdanje življenje – le odvijajo se v drugi sferi. Da bi podrobneje razumeli svoje sanje, je potrebno nekoliko vaje in potrpežljivosti. Kadar si jih zapomnite, jih zapišite na papir. Še bolje: začnite voditi dnevnik sanj. Nato primerjajte vtise s tistimi iz 'dnevnega' življenja … sanj ne moremo interpretirati dobesedno. Bodite pozorni na simbole.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.