7. 7. 2020, 12:14

Slovenska strokovna šola Academia prejela priznanje iz Velike Britanije

Academia

Academia, šola ki je v Sloveniji izobrazila in za zaposlitev usposobila že več kot 70.000 ljudi, je za svoje delo iz Velike Britanije prejela srebrno priznanje Strokovna šola leta 2020. Priznanje ji je med 784 šolami iz 60-ih držav sveta podelil britanski Svet za poslovno in tehnološko izobraževanje (BTEC).

˝Britanski Svet za poslovno in tehnološko izobraževanje je prepoznal trud in delo naših zaposlenih, predavateljev in inštruktorjev iz gospodarstva, mentorjev v podjetjih ter zavzetost naših študentov. S priznanjem smo Maribor in Slovenijo postavili na svetovni zemljevid mest kakovostnega višješolskega strokovnega izobraževanja.˝ je ob prejetem priznanju povedal poslovni direktor Academie Žan Dapčevič.

Dodal je še: ˝Naš uspeh se odraža v uspehu naših študentov do katerega jim pomagamo s spodbujanjem in ponujenimi priložnostmi. Na VSŠ Academii smo v več kot 25-ih letih izobrazili in za zaposlitev usposobili že več kot 70.000 ljudi. Verjamemo, da je v trenutnih razmerah še toliko bolj pomembno omogočati kakovostno izobraževanje za potrebe novodobnega gospodarstva in poklicev prihodnosti.˝

Academia

2. strokovna šola na svetu

V maju 2017 je na šoli potekala prva standardna verifikacija pri izvedbi študijskih programov Higher National Diplome Velike Britanije. Samo 3 leta kasneje pa so se uvrstili na 2. mesto med 784 šolami iz 60-ih držav sveta.

Strokovna žirija je prepoznala primere dobrih praks in prednosti VSŠ Academia v:

  • ˝Tesni povezavi z regionalnim gospodarstvom in prilagojeno izvedbo zaposlenim,
  • visokokakovostnih predavateljih, ki so hkrati aktivni strokovnjaki v gospodarstvu,
  • v šestmesečnem praktičnem izobraževanju v regionalnih in mednarodnih podjetjih,
  • v visokokakovostnih izdelkih študentov ter
  • v močni zavezanosti zaposlenih za uspešnost študentov med in po študiju.˝

Cindy Rampersaud, višja podpredsednica BTEC in vajeništva, je dejala: "Letos me je prevzela kakovost nominirancev za nagrade BTEC, ki smo jih prejeli. Vesela sem, da imamo priložnost proslaviti letošnje zmagovalce. V zadnjih nekaj tednih in mesecih smo videli, kako je trenutna pandemija poudarila kritično vlogo ključnih zaposlenih in posameznikov, ki so se najverjetneje udeležili strokovnega izobraževanja, kot je BTEC. ˝

Zaposljivost diplomantov Academie 97 %, vsak peti med njimi podjetnik

Med tem, ko je bila leta 2018 povprečna zaposljivost na trgu dela v Sloveniji 90 %, je delež diplomantov Academie, ki so zaposleni na svojem strokovnem področju ter primerni ravni izobrazbe, bil kar 97 %. Med njimi so diplomanti programov poslovnih in inženirskih ved ter medijske produkcije. Kar 19 % od teh je bilo v 2018 podjetnikov/-nic, kar pomeni, da so bili samozaposleni, ustanovitelji gospodarske družbe ali pa so bili aktivni v podjetniškem inkubatorju.

Academia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.