6. 1. 2022, 07:00 | Vir: STA

Spolno nezadovoljstvo negativno vpliva na družbo

Tamino Petelinšek/STA

Spolno nezadovoljstvo ne vpliva samo na posameznika, ampak tudi na družbo in predstavlja vse večji javnozdravstveni problem, na svoji spletni strani opozarja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani je zato razvila anketni vprašalnik o spolnem zadovoljstvu populacije.

Spolno nezadovoljstvo predstavlja vse večji javnozdravstveni problem, saj negativno vpliva na spolno obnašanje pri ženskah in moških, vodi do manjšega samospoštovanja in manjšega vzajemnega zadovoljstva med partnerji ter nestabilnosti v zvezi. Zmanjšano spolno zadovoljstvo je povezano z nastajanjem spolnih težav, kot so težave z orgazmom pri ženskah ter zgodnje ejakulacije in erektilne motnje pri moških.

Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani je v sodelovanju z drugimi univerzami in NIJZ zato razvila anketni vprašalnik o spolnem zadovoljstvu populacije. Cilj anketnega vprašalnika je ugotoviti spolno zadovoljstvo pri ženskah in moških v splošni populaciji ter pri parih.

Vprašanja se nanašajo na spolno interakcijo v zadnjem letu. Anketni vprašalnik je anonimen, pridobljeni podatki pa bodo služili izključno namenu izdelave projektnega dela. Vprašalnik je dostopen na https://1ka.arnes.si/a/28355.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.