N.Z. | 29. 3. 2022, 10:18

Ste našli KOVANEC na cesti in verjamete, da vam bo prinesel SREČO? Pomen je še GLOBLJI!

profimedia
Ste našli KOVANEC na cesti in verjamete, da vam bo prinesel SREČO? Pomen je še GLOBLJI! (foto: profimedia)

Spomnite se tega naslednjič, ko boste spet našli kakšen kovanec.

Veliko nas je, ki v trenutku, ko najdemo kovanec, ki ga je očitno nekdo pred tem izgubil, tega vtaknemo v žep z željo, da bi nam po starih vražah prinesel srečo. Ne vemo pa, da ima te vrste talisman še globlji pomen. In tega razkrivamo v nadaljevanju.

V trenutku, ko najdete kovanec, bodite pozorni na prvo misel, ki vam šine skozi glavo. Prav ta naj bi namreč imela posebno sporočilno vrednost. Gre za sporočilo univerzuma, ki izkoristi trenutek, da nam preda posebne vrste uvida in/ali spoznanja.

Naslednja stvar, na katero gre biti pozoren, pa je številka (in hkrati nominalna vrednost kovanca) na njem. Ta nam sporoča, ali gre v situaciji, v kateri ste, ostati pozitiven, nekoliko upočasniti ali nekaj povsem tretjega.

Pomen števil na kovancih

Spletno mesto The Minds Journal takole dekodira mistiko številk z najdenih kovancev:

  • Kovanec s številko 1

To število je povezano z novimi začetki. Simbolizira nove ideje, dosežke, napredek in uspeh. Sporoča pa vam tudi, da ostanite pozitivni in da vaš čas šele prihaja.

  • Kovanec s številko 2

To število je povezano z neodvisnostjo in okolico (tudi družbo kot takšno). Opozarja na to, da se morate prilagoditi in naučiti pomena odnosa z drugimi. Vaša neodvisnost je seveda pomembna in dobra, a ima svoje meje. Ne morete vsega samo sami. Včasih je potrebno sodelovati tudi z drugimi. Število 2 pa ima še nekaj dodatnih pomenov: nosečnost, harmonija, potrpljenje in partnerstvo.

  • Kovanec s številko 5

To število sporoča, da ste že sposobni doseči vse, kar ste si zamislili in da je življenje razburljivo. Prihaja čas rasti, širjenja, sprememb in pustolovščine. Kovanec za 5 centov ali celo bankovec za 5 ali 50 evrov tako sporočajo, da gre izkoristiti vse svoje talente (in jih torej nikakor ne zanemarjati).

  • Bankovec s številko 10

Število 10 vam želi sporočiti, da zaupajte svoji intuiciji in zatorej storite natanko to, kar ste si zamislili in se odločili. Osvobodite se vsakega strahu, da bi vaše odločitve ne pripeljale do pozitivnih premikov.

Želimo vam veliko najdenih (in kar najmanj izgubljenih) kovancev :)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.