8. 3. 2021, 15:16

Ste psihopat? Odgovor se menda skriva v tem hitrem testu, ki kroži po spletu.

profimedia

TikTok uporabnica @Sophia.Boi je delila video, v katerem razkriva enostaven test, ki naj bi razkril, če se morda v vas skrivajo psihopatske tendence. V komentarjih ljudje, ki so seznanjeni s testom, povedo, v čem je trik.

Testirate lahko sebe ali pa nasvet izkoristite za testiranje bližnjih. V TikTok posnetku, ki ima že preko 3,5 milijona ogledov, uporabnica @Sophia.Boi sicer najprej pove, da ni strokovnjakinja in da ta test seveda ne predstavlja kakršnekoli diagnoze, zato naj vas morebitni rezultati ne prestrašijo – preveč.

@sophia.boi

Comment or duet your answer! #psycho #psychopath #fyp #riddle #riddles #riddleswithsophia #forest #imagine #creepy #viral #blowthisup #viralvideo

♬ dont take this too seriously - sophia

Test poteka sledeče:

Zaprite oči in si zamislite, da hodite po strašljivem gozdu. Srce vam močno utripa, čutite neprijetnost, tesnobo in vse naokoli slišite različne zvoke. Nenadoma za hrbtom zaslišite globoko dihanje. V strahu se obrnete in zagledate …

Kaj zagledate? Odigrajte scenarij v glavi, da boste odkrili, kakšen odgovor vam ponudijo vaše misli.

Sophia ponudi nekaj možnosti, ki jih ljudje običajno podajajo: divja žival, bleda oseba nasprotnega spola, neznana oseba skrita v sencah, velikanska žuželka, pes, morda pa celo ne vidite ničesar.

Vsi odgovori so menda sprejemljivi. Razen en, ki naj bi razkrival psihopatske težnje.

In ta odgovor je – pes.

Sophia razloži: »Iz nekega razloga ljudje, ki imajo psihopatske težnje, odgovorijo, da so videli psa.«

Nekdo s strokovnim znanjem, ki pozna ta test, je zapisal, da je odgovor 'pes' problematičen zato, ker v tem scenariju večina ljudi zagleda nekaj, česar se bojijo. Vidijo svoj strah, ker celoten scenarij narekuje, da v mislih manifestiramo nekaj strašnega.

»Ljudje, ki zagledajo psa, pa vidijo nekaj, kar lahko nadzorujejo, kar lahko kontrolirajo,« zaključi komentar.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.