25. 10. 2021, 08:07

Strokovnjaki razkrili najpogostejše napake, ki jih pari počnejo v postelji

Profimedia

Spletni prodajalec igračk za odrasle UberKinky je s pomočjo strokovnjakov odkril, katere napake parom preprečujejo, da bi dosegali želeno spolno zadovoljstvo. Tule so njihova odkritja.

Problem #1: Osredotočanje na orgazem

Kot najpogostejšo težavo so izpostavili pretirano osredotočanje na orgazem, ki po njihovih besedah prevzema preveliko vlogo v samem procesu seksa. Najpomembnejši aspekt seksa bi namreč moralo biti povezovanje s partnerjem. »Orgazem bi moral biti kot veseli stranski produkt seksa, ne pa glavni in edini cilj,« je za The New York Post povedala Ruby Payne, ki je zaposlena pri UberKinky.

»Seks je potovanje, ne samo cilj in če se preveč osredotočamo na orgazem, to postane zelo stresno za oba udeležena. In če kaj ubije strast, je to stres.«

Problem #2: Pomanjkanje časa

Romantično vzdušje hitro pokvari nenehno pogledovanje na uro, kar pa postaja že skorajda ponotranjen del našega vsakdana. Navajeni smo, da ves čas pogledujemo na uro, ker se nam ves čas nekam mudi. Zato strokovnjaki svetujejo, da tudi, če nimamo veliko časa, se pri intimnih trenutkih potrudimo, da ostanemo osredotočeni na tu in zdaj.

Problem #3: Premalo eksperimentiranja

»Obstaja širok nabor seks položajev,« pravi Ruby. »Morda je čas, da malce popestrite rutino.«

Pri vključevanju novih pristopov v sicer preverjeno intimno rutino zahteva predvsem komunikacijo. Kot povedo strokovnjaki, se brez ustrezne komunikacije hitro zgodi, da ali oba partnerja ali pa eden od partnerjev pri vpeljevanju novosti v posteljo lahko reagira z odporom ali strahom.

»Ne presenetite partnerja, prej se o stvareh, ki bi jih radi spremenili ali vpeljali, pogovarjajte.«

Problem #4: Hrana - premalo ali preveč

Vroč zmenek in premišljene predpriprave lahko hitro pokvari preveč kozarcev vina ali slabo načrtovana večerja.

Strokovnjaki predlagajo, da pred seksom omejimo vnos alkoholnih pijač, saj le tako poskrbimo za optimalno občutenje in prisotnost v trenutku.

Prav tako odsvetujejo seks, če ste zelo lačni ali pa popolnoma siti, saj ti stanji črpata ogromno energije – če pa nimate dovolj energije, tudi ne boste primerno blesteli v postelji. »Seks je fizična aktivnost in tako moramo tudi pristopiti.«

Preberite tudi: Dva simptoma, ki razkrivata, da ste PREBOLELI covid-19: eden spravlja v obup moške, drugi ženske

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.