A.B. | 14. 2. 2022, 21:08

Stara verovanja svarijo: tega NIKOLI ne smete podariti partnerju (lahko se vama hudo zalomi)

Profimedia

Valentinovo velja za dan, ki slavi ljubezen in dan, ko si zaljubljenci nemalokrat posvečajo še več vzajemne pozornosti kot sicer. Zato je dan zaljubljencev dostikrat ovekovečen z romantičnimi gestami, potovanji, večerjami, ogledi filmov v kinematografih ter vzajemnimi obdarovanji. In čeprav vsaka drobna malenkost, ki jo podarimo oziroma prejmemo v dar, tako nam kot našim ljubljenim nariše nasmešek na obraz, so nekatera darila po starih verovanjih med zaljubljenci močno odsvetovana. Stara izročila namreč govorijo o tem, da tovrstni predmeti v razmerje vnašajo slabo energijo in da naši zvezi potem, ko od nekoga prejmemo ali pa mu sami podarimo takšno stvar, ni več pomoči. Pa si poglejmo, za katere predmete gre. 

Ostri predmeti

Škarje, noži in drugi ostri predmeti naj bi kot magnet privlačili negativno energijo. Seveda jih lahko kupite zase - kot darilo drugim pa se močno odsvetujejo.

Ogledalo

Po starodavnih verovanjih je v ogledalih prisotna čarovnija, zato z njimi ni priporočljivo obdarovati ljubljenih oseb. Podarjeno ogledalo domnevno prinaša težave v življenje tistega, ki ga prejme.

Medicinski pripomočki

Merilec traka, pripomočki za lajšanje bolečin, priprave za izvajanje domačih terapij ... Vse to se sliši zelo koristno - sploh če se naša boljša polovica spopada s šibkejšim zdravjem oziroma bolečinami v določenem delu telesa. A po starih prepričanjih takšnih pripomočkov ne bi smeli niti kupiti niti sprejeti kot darilo, saj naj bi vplivali na poslabšanje zdravja.

Kuhinjska posoda in pripomočki

Če želite boljši polovici podariti nov pekač, lonec ali skodelico, dajte v vsako posodo en kovanec. Prazna posoda naj bi namreč prinašala revščino.

Ura

Številna stara izročila opozarjajo, da je ura izjemno škodljiva za nadaljnji razvoj vašega razmerja. Po kitajskem izročilu naj bi se v trenutku, ko prejmemo v dar uro, začele odštevati minute do smrti, prav tako pa so prepričani, da se s podarjeno oziroma prejeto uro začnejo iztekati trenutki našega razmerja. Ura naj bi tako v vsakem primeru pomenila zaustavitev nečesa oziroma odhod. 

Denarnica

Podobno kot pri kuhinjski posodi tudi podarjena denarnica ne sme biti prazna. Če ljubljeni osebi podarite prazno denarnico, naj bi s tem v življenje te osebe priklicali revščino ali izgubo denarnice, denarja ter drugih dragocenosti.

Biseri

Po starih verovanjih naj bi podarjeni biseri hiši, v kateri pristanejo, prinesli bolezni in izgube.

Šal ali ruta

V življenje tistega, ki prejme takšno darilo, naj bi kmalu prispele težave in slabi, negativni ljudje.

Knjiga

Pri izbiri knjig bodite še posebej previdni. Lahko jih podarite prijateljem in sorodnikom, ne pa tudi svojemu zakoncu. Po starih verovanjih naj bi takšno darilo s seboj nosilo izdajo s strani ljubljene osebe.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.