A. B. | 29. 12. 2022, 22:25 | Vir: Aktivni.si

Novoletne zaobljube, ki si jih nikar ne postavljate: ne boste se jih mogli držati

Profimedia

Do zdaj ste zagotovo že v procesu pisanja obljub sami sebi. A bodite iskreni, se jih boste tudi držali?

Da ne boste do marca ponovno opustili vseh zaobljub in do poletja razlagali vsem, kako vam tudi tokrat ni uspelo in je sedaj prepozno, ker kmalu odhajate na počitnice, imamo za vas seznam, ki se ga je nemogoče držati. 

Teh zaobljub si raje ne zadajte, saj se jih dolgoročno ne boste morali držati. 

Shujšal/a bom

Na prvo mesto bomo dali kar zaobljubo, ki si jo zada večino ljudi. Zakaj vam prejšnja leta ni uspelo? Ker pravzaprav niste obljubili ničesar. Kako boste shujšali? Se boste stradali, boste spet sledili tisti nemogoči dieti, boste pazili le na prehrano in se ne boste gibali? 

Naj vam prihranimo skrbi: pri procesu hujšanja vsaj na začetku potrebujete prehranskega strokovnjaka in trenerja za gibanje. Ne postavljajte si rokov, do kdaj morate izgubiti kilograme in nikoli se ne držite diet, ki od vas zahtevajo stradanje. 

Profimedia

Več bom potoval/a

Ta zaobljuba vas lahko pelje marsikam, ali pa nikamor, kot že leto prej, ko ste si rekli povsem enako. Namesto te zaobljube naredite konkretne načrte, kam boste odšli, kako se boste tja peljali, koliko časa bodo trajale počitnice, kdaj si lahko najlažje vzamete dopust in kako boste privarčevali denar, ki ga potrebujete. Tega načrta se boste lažje držali in ga izpolnili. 

Popolnoma se bom spremenil/a 

Ta cilj ne definira ničesar. Če na primer mislite na prehrano, gibanje in mišljenje, vam bo skoraj zagotovo spodletelo. Začeti z vsem naenkrat je slaba ideja, saj bo minil kakšen teden, ko boste vse skupaj opustili, ker ne boste imeli časa in volje. Raje izberite eno navado, ki jo želite osvojiti in se potrudite.

Šele ko jo boste izvajali skoraj podzavestno, se lotite druge. 

Nehal/a bom odlašati

No, pravzaprav ste naredili že prvo napako, kajne?  Če želite nehati z odlašanjem, potem danes začnite. Zakaj bi čakali na novo leto in ponovno odlašali? Če se ne morete npr. spraviti s kavča na sprehod, januarja verjetno ne bo nič drugače. 

Bolj bom družaben/družabna ali večkrat grem naokoli sam/a

Zakaj bi spreminjali svojo osebnost? Če imate trdne odnose in ob sebi ljudi, ki jih imate radi, potem ni potrebe, da spreminjate svojo osebnost. Introverti potrebujejo čas zase, da si napolnijo baterije, ekstroverti to počnejo v družbi. Nič ni narobe s tem, če raje kot na zabavi večer preživite v izbrani družbi, ali obratno. 

Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord