30. 9. 2021, 18:00

To je 5 stvari, ki predstavljajo najpogostejše težave v razmerju (in kako jih popraviti)

Profimedia

Če je začetna zaljubljenost lepa in pravljična, je ohranjanje ljubezni težko in marsikdaj naporno. Romantična zveza zahteva veliko truda in če želimo stopati po poteh dolge in srečne zveze, vam bo pri tem pomagala le ponotranjena povezanost in zaupanje.

Od težav s komunikacijo, do iskanja časa samo za vaju, predstavljamo 5 stvari, s katerimi se sooča večina ljudi.

#1 Pomanjkanje obojestranskega spoštovanja

Mogoče se vam to zdi samoumevno, ampak pride čas, ko se zavedate, da mogoče partner ne deva toliko v zvezo kot vi in da vas ne spodbuja tako kot vi njega.

Ampak nespoštovanje partnerjevega pogleda na svet, interesov in družine ni dopustljivo, kar lahko pripelje do resnih težav.

Seveda pride do nestrinjaj, to je popolnoma človeško, ampak nekakšna mera spoštovanja mora biti. 

Sicer ne smete pričakovati, da boste partnerja lahko spremenili. Četudi vam uspe, je to po vsej verjetnosti na kratek rok.

#2 Nedefiniranje vajine zveze

S simpatijo se odlično ujameta, vendar čutita, da prihajata do resnejše stopničke. Kaj pa zdaj?

Težava današnjega časa je definiranje zveze. Čutita, da se dogaja nekaj resnega, vendar niste prepričani, ali lahko to sprejmete.

Predlagamo, da partnerja postavite pred vprašanje, kaj pričakuje od vajine zveze in seveda odkrito predstavite tudi svoje dojemanje.

Preberite tudi: Tretjina vprašanih pravi, da je najbolj nadležna oseba, ki jo poznajo – njihov partner. Katerih 10 stvari, jih najbolj moti?

#3 Pomanjkanje komunikacije

Neučinkovita komunikacija je najpogostejša težava v partnerstvu. 

Če komunikacija ne potega gladko in iskreno, se hitro pojavile luknje v razumevanju in posledično prihaja do več sporov.

Vzamite si več časa za pogovor. Če vama to ne gre, ga preprosto načrtujta. Poizkusita aktivno poslušanje, saj včasih partner potrebuje le nekoga, ki ga bo poslušal. Izogibajte pa se obtoževanja!

#4 Pomanjkanja časa samo za vaju

Živimo v hitrem svetu, kjer se vse okoli nas odvija s svetlobno hitrostjo. Vsi smo zaposleni in zato morda na stran potiskamo naše razmerje. 

Če vama bo manjkalo časa za vaju, bo trpela tudi vajina povezanost in intima. Če poenostavimo: Ne dovolite, da bosta skupaj le pred malimi ekrani ali med pomivanjem posode.

Odločita se in več časa preživita skupaj. Odpravita se na sprehod, privoščita si kosilo v restavraciji ali ustvarjajta skupaj. Če se le da, postavita telefone na stran.

#5 Nezmožnost kompromisov

Najstarejše pravilo razmerij pravi, da se moramo naučiti sprejemati kompromise. 

Pri določeni stvari se poskusite postaviti v kožo partnerja in ga razumeti. Le tako boste vedeli, kaj mu to pomeni in koliko. Pomembno je, da to poizkusita oba, saj se bosta le tako razumela in lažje sklenila kompromis.

Bodite pozornosti, da kompromisi ne bodo šli predaleč in da se ne bosta izgubila.

Najdita svoje ravnovesje in videla bosta, kam vaju to pripelje.

Priporočamo tudi: Ste vedeli, da lahko s poljubom, ki ga namenite ženi pred odhodom v službo, podaljšate življenje?

Vir: independent.co.uk

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.