7. 9. 2021, 19:00

Niste prepričani, ali ste zaljubljeni ali ne? (Preverite 6 znakov, ki veljajo za znake zaljubljanja)

Profimedia

Če prenehate z nekimi običajnimi dejavnostmi ali se kar naenkrat počutite nenavadno optimistično, so to morda prvi znaki, da se zaljubljate ...

Biti zaljubljen je ena izmed najbolj čudnih in ena izmed najlepših stvari, ki jih lahko izkusi vsak posameznik. Čeprav je doživljanje drugačno za čisto vsakega, imamo na kupu stvari, ki so večini enake in lahko preko njih identificirate svoje doživljanje.

Psihologi so razkili nekaj jasnih znakov, da ste se morda v nekoga zaljubili.

#1 Od njih ne morete odmakniti pogleda

To je najbolj klasičen in osnoven znak zaljubljenosti: izgubiti se v očeh tistega, ki ga imate radi. Psiholog Marc Hekster pojasnuje, da je to eden najbolj očitnih znakov. »Zakaj ne bi želeli gledati v oči nekoga, ki ga doživljate kot najlepšo in najprivlačnejšo osebo na svetu,« se sprašuje.
 
Dejstvo je, da ko pogledate ljubljeno osebo, ne vidite le izgleda. Vidite prihodnost z njim ali si vsaj predstavljate, kaj bi to lahko bilo.

#2 Prenehali ste s svojimi običajnimi dejavnostmi

Če uživate v preživljanju časa z nekom, je nagrada za možganski sistem ravno ta čas, razlaga psihologinja za zmenke Madeleine Mason Roantree. »Takrat začnete hrepeneti po njihovi prisotnosti,« dodaja.
 
Morda boste začeli razmišljati tudi o načinih, kako biti v njihovi bližini, kar lahko vključuje tudi prevzemanje njihovih interesov v upanju, da bi to lahko pomagalo okrepiti novo vzpostavljeno vez med vami. »Na primer, morda sovražite salso, vendar se boste vseeno vpisali na tečaj salse, tudi če njih tam ni, le zato, ker je bil to njih predlog in se zaradi tega počutite njim bližje,« pojasnjuje Mason Roantree.

#3 Ne moti vas, ko naredijo nekaj neprivlačnega

»Moč ljubezni in zlasti moč nove ljubezni je primitivna,« pravi Hekster. To pomeni, da če vam ljubljena oseba naredi nekaj, kar vam je drugače neprivlačno, vam pri tej osebi to ne bo motilo. Pravzaprav tega morda ne boste niti opazili.

#4 Ko sta skupaj, čas beži

Če se v nekoga zaljubite, je verjetno, da bo čas z njim zelo hitro minil, razlaga psihologinja Daria Kuss. To se pogosto naredi tudi takrat, ko počnemo nekaj, v čemur uživamo in preživeti čas z nekom, ki nam je všeč, je ista stvar.

#5 Kar naenkrat ste postali netipično optimistični

Ko se zaljubljate, je vse okoli vas čudno čudovito, pravi Mason Roantree. »Morda se boste počutili tudi nekoliko bolj energično brez očitnega razloga,« dodaja.
 
To vam bo pomagalo zmanjšati stres, zato vaše pričakovanje, da boste čas preživeli s to osebo, okrepi vaše duševno zdravje in takoj se počutite boljše.

#6 Želite se dotikati in poljubljati

Tudi to je zelo očiten znak, da se zaljubljate, vendar imata dotik in poljub veliko bolj globoko zakoreninjen razlog kot si lahko mislite. Ko se dotaknete ljubljene osebe, se sprošča ljubezenski hormon oksitocin. Zaradi njega se počutite veliko boljše in okrepi vajino povezavo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.