N. V. | 10. 8. 2022, 08:00

To lahko naredi vsako horoskopsko znamenje, da se izboljša v razmerju

Profimedia
To lahko naredi vsako horoskopsko znamenje, da se izboljša v razmerju (foto: Profimedia)

Večina težav v odnosih izvira predvsem iz ega in negotovosti. Če resno želite, da bi vaš odnos deloval, potem vam bo znanje, kako uporabiti pozitivno energijo vašega sončnega znamenja, dalo možnost, da se hitro premaknete skozi konflikt in se ponovno zbližate s partnerjem.

Redko se zgodi, da pari ne naletijo na nekaj zapletov, a prava težava nastane, ko namesto reševanja konfliktov drug drugemu očitata ali govorita žaljive stvari. Takrat je težave nemogoče razrešiti.

Razmerja so izziv, vendar so načini, kako krmariti skozi vzpone in padce, da dosežete uspešen odnos.

Astrologija je eno takih orodij. Moči vašega sončnega znamenja vam lahko pomagajo najti notranji mir, pa tudi mir v razmerju s partnerjem. Astrologija vam torej pomaga razumeti, kako se dvigniti nad vzorčno vedenje in se med seboj povezati. Astrologi ameriškega portala Her Way priporočajo, da ste pozorni na naslednje stvari.

Oven

Potrpežljivost ni ena izmed vaših močnih točk. Navado imate hiteti s stvarmi. Hočete vse; in želite to zdaj. To pa običajno ni način, s katerim bi se prikupili osebi, ki jo zanimate. Poskusite narediti korak za korakom. Z odnosi se ne mudi. Gradijo se počasi. Če želite nekaj, kar bo trajalo, morate imeti potrpljenje, da delate na stvareh in vlagate v svoj odnos.

Po fazi medenih tednov v zvezi lahko vaše zanimanje začenja počasi bledeti. Sovražite rutino in se je zlahka naveličate. Obožujete ta občutek omame, ki ga prinaša nova zveza, in ga pogrešate, ko postanejo stvari nekoliko resnejše. A ne podcenjujte partnerja. Ta lahko vsak dan ponudi kaj novega. Naučiti se je treba, kako to opaziti.

Profimedia

Prav tako imate navado iti v skrajnosti. Kdaj potrebujete ljubezen in pozornost, spet drugič pa potrebujete prostor. Takšno vedenje lahko drugo osebo spravi ob pamet. Najti morate ravnovesje. Začnite tako, da ugotovite, kaj si želite, in to sporočite partnerju. Vaše ljubezensko življenje se bo zagotovo izboljšalo, ko boste jasni glede svojih želja in pričakovanj.

Bik

Ščitite svoje srce in se zato držite v izolaciji. Če ne tvegate, da vas kdo prizadene, ne boste imeli priložnosti izkusiti ljubezni. Podrite te zidove in bodite drzni. Lahko začnete počasi in se odpirate postopoma, a pomembno je, da začnete. Če tega ne storite, se lahko druga oseba počuti, kot da ne čutite dovolj do nje.

Profimedia

Najboljši nasvet, ki bo izboljšal vaše odnose, je, da malo manj govorite in veliko več poslušate. Ko si enkrat nekaj vtepete v glavo, močno zagovarjate svoja prepričanja. To lahko pogosto vodi do prepirov in napačne komunikacije v odnosu. Poskusite biti bolj odprti za stvari, ki jih zagovarja partner. Ne pozabite, da ima vsaka zgodba dve plati in da morda ne boste vedno imeli vseh pravih odgovorov.

Dvojčka

Ena od vaših usodnih napak je, da ljubite tako globoko, da se izgubite v intenzivnosti svojih občutkov. Zanemarjate svoje življenje, interese, prijatelje, cilje in delate vse, da bi osrečili partnerja. To ni dobro za vas, ker ste v resnici izjemno družabni in ambiciozni. Začeli se boste počutiti kot v zaporu in za to boste krivili partnerja, čeprav ste zapor ustvarili sami. Če niste zadovoljni s tem, kar ste in s tem, kar počnete, ne boste zadovoljni niti v razmerju.

Profimedia

Začnite torej pri sebi. Osrečite se. Živite svoje življenje in dovolite partnerju, da živi svojega. To bodo zelo cenili. Bolj vas bodo občudovali, če se jih ne boste ves čas oklepali.

Rak

Čim prej si morate iz glave izbiti idejo, da je za razmerje treba veliko žrtvovati. Sebe ne smete postavljati na drugo mesto in se držati nazaj, da bi zadovoljili svojega partnerja. Ni vam treba biti tisti, ki daje več, se bolj trudi in ljubi globlje. Vse, kar dejansko potrebujete, je, da se v vsem tem srečate z drugo osebo na pol poti. Odnosi so narejeni za dva in nikoli ne smejo biti enostranski. Ni vse odvisno od vas in prej, ko boste to spoznali, srečnejši boste sami in z drugo osebo.

Profimedia

Prav tako morate drugi osebi pustiti dihati in ji dati svoj prostor. Ko ste zaljubljeni, si želite nenehne pozornosti. Jezite se, če gre partner ven brez vas, če ne dobite sporočil vsako sekundo, ko nista skupaj ... To je preprosto preveč, da bi se kdorkoli lahko spopadel s tem. Če sebi ne daste prednosti, boste prej ali slej izgubili drugo osebo. Druga oseba vas bo spoštovala in si vas bolj želela, ko bo spoznala, da morate živeti svoje življenje, in bo hvaležna, da je del tega.

Lev

Izražanje tega, kar čutite, je za vas težko. Sovražite biti šibki, in če ste jasni glede vsega, kar vam leži na srcu, postanete ranljivi. To ni nekaj, kar zlahka storite. Stvar pa je v tem, da s partnerjem ne morete vzpostaviti trdnejših vezi, dokler ne sporočite svojih občutkov, potreb in želja. Bodite odkriti z njim in ne razmišljajte o tem, da bi vas lahko prizadel, če se stvari ne uredijo. Ljubezen je vredna tveganja. Bolj kot neuspeha v zvezi vam bo žal, če sploh ne poskusite.

Ste nekoliko predrzni, kar je lahko sprva srčkano in privlačno, a če greste predaleč, lahko sledi velik preobrat. Zato pazite na to in pokažite tudi svojo skromnost.

Profimedia

Eden največjih izzivov, s katerimi se boste soočili, je priznanje, da imate radi stvari pod nadzorom. V odnosih ste vi tisti, ki sprejemate vse odločitve in pogosto vsiljujete svoje mnenje. Vaša ljubljena oseba bi morala biti vaš enakovredni partner, ne vaš zaposleni – imejte to v mislih.

Devica

Ste perfekcionist. Pričakujete preveč od sebe in posledično tudi preveč od partnerja. V resnici nihče od nas ni popoln in takoj, ko se boste sprijaznili s tem dejstvom, se bo vaše ljubezensko življenje izjemno izboljšalo.

Ničesar ne prepuščate naključju in partnerju morda v vajinem odnosu manjka spontanosti. Poskusite se sprostiti, pustiti stvari pri miru in uživati v trenutkih. Ni treba vsega načrtovati. Ni vam treba biti ves čas na tekočem in vse reševati sami. Dovolite partnerju, da vas podpira in je tukaj za vas. Vaša vez bo tako samo še tesnejša.

Profimedia

Enako je z vašimi občutki, vašo bolečino in vsemi vznemirljivimi mislimi. Čeprav se ne marate počutiti ranljive, se zaupajte partnerju in videli boste, da se boste počutili bolje. Tudi če ne more storiti ničesar glede težave, ki vas pesti, bo vsaj tukaj za vas in to je pomembno. Če partnerju pustiš v misli, ga približaš srcu.

Tehtnica

Preden se boste zavedeli lastne vrednosti, se boste v vsakem odnosu počutili nekoliko izgubljeni. V svojem odnosu želite vzpostaviti mirno okolje, kar včasih pomeni, da ravnate v nasprotju s svojimi željami in presojo. Cena, ki jo plačate za to, da je vaš partner srečen, je morda previsoka. Razmislite o tem.

Po navadi ste preveč prizanesljivi, preveč prijazni in preveč razumevajoči. Ni nenavadno, da vaš partner to izkoristi. Vzpostaviti morate standarde, ugotoviti, kje je meja in katerih stvari ne smete nikoli tolerirati. Samo zato, ker imate nekoga radi, nima pravice, da vas tepta.

Profimedia

Ne bojte se boja. Ne zapirajte svojih čustev v sebi. Prej ali slej bodo eksplodirali in to ne bo lep prizor. Prav tako bo prepozno, da bi karkoli rešili. Bolje je, da se s težavami soočite neposredno, kot da jih pustite za pozneje.

Prepira ne rešujte z vpitjem, ampak se usedite in razpravljajte. To pomeni, da partnerju poveste, kaj je storil narobe in kako vas je prizadel. To je edini način, da lahko vaš odnos napreduje in postane močnejši kot kdaj koli prej.

Škorpijon

Ste zelo strastni. Vaši občutki so intenzivni, in ko ljubite, ljubite s srcem, telesom in umom. Na žalost vas lahko vaša izjemna strast zapelje v napačno smer in postanete posesivni. Tako zelo vam je mar za drugo osebo, da ne morete prenesti, da vas zapusti ali izda.

Profimedia

Stvar je v tem, da sta vaša posesivnost in ljubosumje morda tisto, kar jih odganja, in to je vsekakor nekaj, na čemer morate delati. Potrebujete razmerje, v katerem se počutite varno, in za to morate zaupati partnerju.

Strelec

Za vas je lahko precej težko v ekskluzivnem razmerju. Obožujete svojo svobodo in vedno iščete novo pustolovščino, novo dozo razburjenja.

Zavezanost ni nekaj, česar bi se morali bati, in to boste videli takoj, ko boste z nekom, s katerim ste kompatibilni. Potrebujete samo nekoga, ki vas sprejme in ljubi na način, da se počutite svobodne.

Profimedia

Prav tako morate biti glasni glede tega, kaj želite od partnerja. Vsakič, ko čutite, da vas zadržuje ali da pogrešate avanturo, mu to povejte in poglejte, kaj lahko storite glede tega. Ne more brati vaših misli ali zaznati vaših potreb. Morate komunicirati.

Kozorog

Ne marate večjih sprememb v svojem življenju in ne marate občutka, da nimate nadzora. Na žalost se življenje vrti okoli sprememb. Poskusite to sprejeti in kmalu boste videli, da je sprememba dejansko lahko dobra.

Namesto da poskušate nadzorovati partnerjevo vedenje ali smer, po kateri bo šlo vajino razmerje, ga sprejmite takšnega, kot je, in preverite, ali lahko sodelujeta.

Radi zmagujete. Zato vedno pričakujete, da se vam bo partner opravičil za težave, tudi če jih povzročite vi. Ni lahko, a bodite iskreni do sebe. Nimate vedno prav. Pa tudi, gre za to, da svoj odnos postavite pred svoj problem. To je edini način, na katerega lahko zmagate, ko gre za ljubezen.

Profimedia

Vaša glava je običajno zakopana v delo in obveznosti, pogosto se pozabite sprostiti in uživati življenje. Poskrbite zase, sprostite se in se napolnite. Naredite nekaj zabavnega s svojim partnerjem in preživite nekaj kakovostnega časa z njim. Delo ni vse.

Vodnar

Niste ustvarjeni za kogarkoli. Potrebujete nekoga posebnega in edinstvenega in to je eden od glavnih razlogov, zakaj vam ne uspevajo odnosi. Bili ste v odnosih z ljudmi, s katerimi preprosto niste združljivi. Potrebujete nekoga, ki vas sprejema takšnega, kot ste, tako kot tudi vi njega. Nekdo, ki se ne boji razmišljanja zunaj okvirov.

Tudi vi se morate zavedati, da ni vse črno ali belo. Radi racionalizirate stvari, vendar vaše sklepanje morda ne bo vedno ustrezalo vašemu partnerju. Bodite bolj pozorni na njihove občutke.

Profimedia

Imate tudi veliko dni, ko se počutite preveč izčrpani, da bi govorili. Partnerju razložite, da so takšne stvari za vas običajne in da nimajo nobene zveze s tem.

Ribi

Pogosteje fantazirate o prihodnosti in stvareh, ki bi lahko bile. Na ta način zamudite sedanji trenutek, ki je potencialno velik. Rešite se sanjarjenja in začnite živeti dan za dnem. To je edini način, da boste svojega partnerja dejansko spoznali.

Vedno bodite realni. Ljubezen ni romantičen film in ne gre vse po načrtih ali po vaših pričakovanjih. Vse čutite na veliko globlji ravni kot kdorkoli drug. Obstajajo stvari, ki vas bodo prizadele, a vaš partner o njih ne bo vedel. Poskrbite, da boste spregovorili in mu povedali, kaj vas spravlja na tla.

Profimedia

Zaradi svojih globokih čustev se lahko preveč navežete na partnerja in lahko izgubite izpred oči svoje življenje in potrebe. Ne dovolite, da se to zgodi. Razvijte svojo ustvarjalnost in sledite svojim sanjam.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.