4. 7. 2020, 09:02

Kateri trije razlogi moškega pripeljejo do tega, da zapusti žensko, ki jo ljubi?

Shutterstock
Resnica je – in velja tako za moške kot za ženske – čeprav nekoga ljubite, a če že dolgo časa niste srečni (in vaši pogovori ne padejo na plodna tla), naredite nekaj, kar se vam v tistem trenutku zdi najboljše – greste naprej. 

Med razlogi, zakaj se moški odloči tako, pa so lahko tudi naslednji trije ... (foto: Shutterstock)

Resnica je – in velja tako za moške kot za ženske – čeprav nekoga ljubite, a če že dolgo časa niste srečni (in vaši pogovori ne padejo na plodna tla), naredite nekaj, kar se vam v tistem trenutku zdi najboljše – greste naprej. Med razlogi, zakaj se moški odloči tako, pa so lahko tudi naslednji trije ...

Da bi moški zapustil žensko, ki jo ljubi? Zdi se skoraj nemogoče, kajne? Mar ne bi naredil vse na svetu, da bi obstal ob njej?

Resnica je – in velja tako za moške kot za ženske – čeprav nekoga ljubite, a če že dolgo časa niste srečni (in vaši pogovori ne padejo na plodna tla), naredite nekaj, kar se vam v tistem trenutku zdi najboljše – greste naprej. 

Med razlogi, zakaj se moški odloči tako, pa so lahko tudi naslednji trije ...

1. Občutek, da ni dovolj dober

Zaradi česar je (bil) ves čas pod pritiskom.

  • Nikoli nisi z mano. Ves čas delaš.
  • Že cel teden se me nisi dotaknil.
  • Zakaj ne moreš tega narediti tako …
  • Zakaj nisi takšen, kot je …


Odnos, kjer vlada takšno neravnovesje, povzroča prevelik čustveni pritisk, zaradi katerega se moški sčasoma umakne. Njegove besede niso slišane. Na koncu prevlada – ne glede na to, kaj bom naredil, ni in nikoli ne bom dovolj dober.

2. Zvezo doživlja kot tekmo


Če mora moški v zvezi tekmovati, se bo občutek, da ni dovolj dober še okrepil. Pa ne le to, občutek bo imel, da v zvezi sploh ni več prostora zanj.

Kako je to videti:

  • Prijatelji: z njimi vedno razpravljate, kdo od vaju ima prav?
  • Finance: zaslužite več kot on. In še pomembneje, to mu date jasno vedeti.
  • Odločitve: vedno ste vi tisti, ki se odločate. O vsem. Kam bosta šla na izlet, kam na večerjo, kakšno darilo bosta kupila, kakšno pohištvo bosta kupila in kateri film bosta gledala …


V harmonični zvezi se partnerja dopolnjujeta in vsak v zvezo vloži tam in ko je to potrebno. Če se to ne dogaja, začneta tekmovati, se obtoževati ... A na koncu izgubi odnos.

3. Ne čuti spoštovanja


Moški ne more graditi prihodnosti s partnerko, ki ga ne spoštuje. Tudi moški namreč potrebuje podporo in občutek, da mu boste stali ob strani tudi v najtežjih trenutkih. 

Vse to se seveda ne zgodi čez noč. Lahko pa se zgodi tudi dolgoletni zvezi. Ker se okrepi občutek nesreče. Vendar razumevanje tega lahko prepreči boleč razhod in/ali morda celo pomaga, da se zopet spoprijateljita.

Vir: Aktivni.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.