D. D. | 27. 9. 2023, 12:04

Spoznajte slovensko supermamico s 6 otroki: razkriva, kako jima z možem uspeva

Instagram/my.biig.family

V oddaji Jutro na Planetu so tokrat gostili Vesno Petrović in njene otroke. Pred kamero je spregovorila o tem, kakšni so največji izzivi, s katerimi se srečuje njihova številčna družina.

Družina iz Škofljice šteje kar 8 članov, od tega šest otrok, mlajših od 7 let. Vsak dan lahko njihove prigode spremljate na Instagramu, kjer jih najdete pod imenom My Biig Family. Za objave skrbi mama Vesna Petrović, ki pravi, da z možem sprva nista načrtovala velike družine, po drugem otroku pa sta se odločila, da jih želita še več.

Sofija, Anastazija, Sergej, Julijana, Vito in Nikolaj poskrbijo, da mamici in očetu ni nikoli dolgčas. V oddaji Jutro na Planetu je mama šestih otrok spregovorila o tem, kakšni so največji izzivi, s katerimi se srečuje njihova družina.

"Ne načrtujemo nič vnaprej, držimo se rutine, recimo zjutraj. Rutina je vsak dan, sicer gre vse po gobe. Sicer pa res nekako gremo s tokom. Ne obremenjujemo se z ničemer."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Petrović (@my.biig.family)

Kako so videti njihova jutra?

"Sem kar ponosna na to našo jutranjo rutino, ker nam kar lepo uspeva. Zjutraj se najprej jaz zbudim okoli pol sedmih, večer prej pripravim za oblečt, potem pa jih začnem zbujati," je povedala Vesna in dodala, da za vse skupaj porabijo slabo uro. Red je tudi zvečer, saj morajo vsi pomagati pri pospravljanju in pripravi na spanje.

Kakšna je prednost tako velike družine?

Petrovićeva meni, da je prednost tako velike družine v tem, da otroci prej postanejo samostojni, prej začnejo govoriti, prej začnejo obvladati tudi druge stvari. Najstarejša, ki sicer šteje 7 let, veliko pomaga pri skrbi za preostale. "Njo sem naučila eno stvar in so drugi ponavljali za njo in je ona njih naučila," je zaupala.

Pravi tudi, da je z dvema najtežje, ko pride tretji, pa postane malo harmonično. Vseeno pa ves čas paziti na toliko otrok ni mačji kašelj, a pravi, da smo starši s tem preveč obremenjeni in jih preveč nadzorujemo. "Preprosto nimaš časa nadzorovati vseh šest naenkrat, si tukaj za njih, ampak recimo, da veliko stvari preslišiš, ne reagiraš na čisto vsako dretje, na vsak jok, že nekako prepoznaš, kdaj izsiljujejo in kdaj je dejansko res kaj narobe," pravi.

Kot vsako žensko je tudi voditeljico Suzano Kozel zanimalo, kako ji po rojstvu šestih otrok uspeva ohraniti fit postavo. "Kar se postave tiče, je tudi malo genetika. Sicer pa se trudim paziti na hrano, kolikor se le da. Kar se tiče noči, imamo na srečo vedno prespane," je zaupala mama šestih otrok.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Petrović (@my.biig.family)

Kako pa je videti njihov dopust?

Vesna pravi, da je njihov dopust videti približno enako, kot kadar so doma, samo da spremenijo lokacijo. "Oni so tudi na dopustu, ker je vse novo, vse drugače," je povedala mamica in dodala, da so na morju veliko bolj pridni. Z možem z izbiro dopustniške lokacije poskrbita, da so vedno v varnem okolju, gneče se izogibajo.

Na koncu je Vesna zaupala še, kako ji uspe uskladiti družinsko in poslovno življenje. Je namreč podjetnica, ki uspešno vodi svoj kozmetični salon. Pravi, da jo rešuje prilagodljiv urnik, saj se s strankami sproti prilagajajo, medtem ko so otroci dopoldne v vrtcu.