10. 6. 2020, 07:30

Zakaj ženske privlačijo mišice in zakaj se moški mišičastih kolegov nekoliko bojijo?

Profimedia

Nove raziskave vas bodo (ali pa tudi ne) presenetile. 

Mišice zagotavljajo seks

V  nedavni raziskavi so 141 žensk prosili naj od 1 do 9 ocenijo tipe moških teles. Največ glasov so dobili mišičnjaki in tisti z zagorelo poltjo, najmanj pa tisti s prekomerno telesno težo.

V neki drugi raziskavi so ženske priznale, da so si pri seksu za eno noč raje izbirale mišičaste moške, v daljših zvezah pa jim je bil karakter pomembnejši od videza.

Tretja raziskava je razkrila, da so imeli mišičasti moški mnogo več seksualnih partneric od moških s povprečnim videzom. Tudi samozavest je bila pri prvih mnogo večja in sodeč po raziskavi so si pogosto privoščili tudi seks z zasedenimi ženskami.

Ženske privlačijo mišice in globok glas, moški se zaradi tega počutijo ogrožene

Raziskava je pokazala, da se moški s povprečnimi postavami ob mišičnjakih počutijo manjvredne in se z njimi ne bi upali spustiti v pretep, ženske pa jih smatrajo za bolj privlačne.

18 mesecev so opazovali mišičaste moške in njihovo seksualno življenje. Izkazalo se je, da so bili veliko bolj uspešni pri pridobivanju partneric kot tisti brez izstopajočih mišic, četudi te sicer niso izkazovali posebne seksualne privlačnosti ali lepote.

Do podobnih zaključkov so prišli, kar se tiče globljega moškega glasu. Večini žensk je všeč, moški pa se drugih moških z globokim glasom nekoliko bojijo.

Mišice simbolizirajo vitalnost

Na Univerzi v Teksasu so podrobno preučili žensko naklonjenost določenim mišicam. Največ odobravanja med 503 ženskami udeleženkami ankete so požele:

  • trebušne mišice
  • mišice na zadnjici
  • bočne mišice
  • bicepsi
  • ramenske mišice

Iz raziskave gre sklepati, da imajo ženske najraje mišice, za katere se je treba bolj potruditi, to pa potrjuje predpostavko, da so moški, ki več trenirajo, bolj zdravi in fit.

Mišice pritegnejo pozornost

Tako moški kot ženske hitreje opazijo nekoga z mišicami, kot tiste brez, je pokazala raziskava.

Skupini ljudi so predstavili fotografije moških in udeleženci so morali sodeč po njihovem videzu uganiti, kateri moški so najbolj močni. Glede na vidne mišice so bila njihova ugibanja zelo točna.

Moč pomeni zdravje

Kardiovaskularna raziskava, ki je zajemala 1104 moških, je pokazala, da so bili tisti z bolj razvitimi mišicami bolj zdravi in tudi bolj fit. Lahko so naredili kar 40% več sklec od tipičnega moškega.

Za primerjavo: povprečen študent zmore od 18 do 26 sklec.

Preberite še:

Vir: Aktivni.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.