Ž.A. | 29. 3. 2022, 20:00

Želite narediti dober PRVI VTIS? Obvladajte teh 6 stvari in uspelo vam bo!

Profimedia

Kaj pa vi najprej opazite pri sogovorniku, ki ga vidite prvič? 

Saj ste že slišali, kajne? Prvi vtis je zelo pomemben in o osebi si ga ustvarimo v le nekaj sekundah. Naslednjič, ko nekoga spoznate prvič, bodite pozorni na naslednje stvari.

Podatke smo črpali iz raziskave, ki je bila objavljena v reviji Harvard Business Review.

#1 Telesna govorica

Sključena telesna drža in šibek stisk roke vas ne bo pripeljal nikamor, ampak res nikamor. Zato bodite naslednjič še toliko bolj pozorni na to, da ste zravnani in da roko močno, vendar ne premočno, stisnete. 

Upoštevajte tudi nasvet, da vsako srečanje začnite in končajte z nasmehom ter pristnim rokovanjem.

#2 Kritiziranje posameznikov

V kolikor boste v družbi nekoga kritizirali nekoga drugega, bodo ljudje mislili, da boste tudi o njih govorili slabšalno takoj, ko vam bodo obrnili hrbet.

Kritiziranje drugih je nespoštljivo in povsem neprimerno. V primeru, da vam oseba ne ugaja, se raje zadržite in opazke zadržite zase, sploh če gre za družbo novih ljudi, ki jih še ne poznate.

Priporočamo tudi: Znano je, koliko morate biti stari, ko se POROČITE, da bo zakon zares SREČEN

#3 Pomanjkanje smisla za urejenost

Čeprav nekateri to zanikajo, obleke še kako vplivajo na prvi vtis. Pri tem pa ne mislimo toliko na izbiro oblačil, vendar na urejenost. Poskrbite, da ne oblečete strganih oblek, počešite se in preverite, da vaša oblačila ne zaudarjajo.

#4 Ne bojte se očesnega kontakta!

Očesni kontakt je pot do odnosa. Le tako boste lahko navezali pristen stik in izrazili iskrenost. Če ste slabi v tej veščini, se potrudite, da se izboljšate, saj lahko nenehno gledanje v tla ali kam drugam izraža nesproščenost, neiskrenost in nezaupanje.

#5 Ne skačite v besedo

Kadar gre za prvi vtis, gre za dva posameznika, ki se med sabo še ne poznata. In ravno iz tega razloga dopustite, da vam sogovornik pove več o sebi in ga pri tem ne prekinjajte. Poslušajte ga, postavljajte vprašanja in ustvarite aktiven pogovor, preko katerega se bosta povezala.

#6 Mislite, da je nenehno pritoževanje ustrezno?

Še enkrat se vprašajte, kako je, ko se vam nekdo pritožuje. To ni dobro. Kaj pa takrat, ko posameznika sploh še ne poznate? Še slabše!

Izognite se pritoževanju, saj boste s tem širili negativno energijo in s tem odbijali ljudi. V družbi iščemo pozitivnost, nekoga, ob katerem se bomo počutili dobro, zato raje izražajte hvaležnost in poslušajte postati na pozitivni strani. In verjemite - vaš svet bo takoj lepši!

Preberite tudi: "Dober dan, Peter tukaj." TO pa je bilo presenečenje! V radijski eter je poklical Peter Prevc ...

Povzeto po njena.svet24.si.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.