13. 10. 2020, 08:38 | Vir: Cosmopolitan

Od 6.00 do 24.00 - kateri del dneva je njegova in kateri del njena želja po seksu največja?

Profimedia

Seksologi trdijo, da je želja po seksu in užitkih, ki jih le-ta prinaša, odvisna od spola in dela dneva. Prav v tem bi se lahko skrivalo zdravilo za vse nesporazume in partnerske prepire. – Ali bi bilo res potrebno le uskladiti čas, ne glede na vse obveznosti, - in uživati?

Od 6:00 do 8:00

Ona: četudi je že budna, njeno telo še vedno ni pripravljeno za seks. Raven melatonina (hormona spanja) je še vedno visoka, telesna temperatura šele začne naraščati (ponoči se telesna temperatura zniža).

Seveda je možno, da si zaželi spolnosti tudi v zgodnjih jutranjih urah, a takrat nujno potrebuje predigro kot edini način, da se vzburi, ogreje in zares uživa.

On: Večina moških vrhunec seksualnega vzburjenja doživlja prav v tem času. Očitno potrebujejo malce vzburjenja in energije za začetek dneva.

Od 8:00 do 10:00

Ona: Popolnoma je budna in pripravljena za seks. Nivo endorfina (hormona sreče) v krvi doseže vrhunec, zato večina dam v tem času za 'kurjenje' potrebuje zelo malo.

On: Zdaj je osredotočen na poslovne zadeve. Nivo testosterona se je zmanjšal, za njegovo vzburjenje je potrebno veliko truda in časa.

Od 10:00 do 12:00

Ona: Čutilni receptorji so zdaj že dobro izostreni, zato ji lahko oralni seks nudi maksimalni užitek. Na srečo so moški skoraj vedno pripravljeni pri tem sodelovati.

On: Je v fazi razmišljanja, zato ima v tem obdobju dneva raje spolne fantazije kot da bi naredil prvi korak.

Od 12:00 do 14:00

Ona: V tem času je popolnoma aktivna, vendar ta aktivnosti nima nobene zveze s seksom. Preveč je zaposlena, da bi se spomnila na seks.

On: V času kosila je vedno razpoložen za malce norčavosti. Nadvse po godu bi mu bilo, če bi se mu pridružila pri kakšni seksualni aktivnosti.

Od 14:00 do 16:00

Ona: Reproduktivni sistem je v celoti pripravljen za začetek. Po glavi ji nikakor ne roji počasen in romantičen seks, saj so se prebudili instinkti – divje, če se le da s pridihom sado-mazo stila.

On: V istem času (okoli 16:00) je njegova sperma najbolj kvalitetna. Če cilja na potomstvo, je to najboljši čas za akcijo.

Od 16:00 do 18:00

Ona: Večini žensk v popoldanskem času dolgotrajne posteljne vragolije ne dišijo najbolj. Kvečjemu kakšen 'hiter'.

On: Pripravljen na akcijo in nesposoben za počasni seks. Zdaj potrebuje nekaj hitrega in strastnega, da se reši stresa in negativne energije.

Od 18:00 do 20:00

Ona: Nadoknaditi mora izgubljeno energijo, zato razmišlja zgolj o hrani. No, zanjo je to ugoden čas za izlive ljubezni, pogovor, komplimente.

On: Tudi njemu ni do seksa. Želi si hrane in počitka.

Od 20:00 do 22:00

Ona: Najboljši čas, da dobi vse, kar želi, počasi in nežno. Polna je energije (če je dobro večerjala) in pripravljena, da prevzame iniciativo. Eksperimentiranje je zelo priporočljivo.

On: Pripravljen je na vse njene želje. Ženska in moška seksualna ura tiktakata kot bi bili ena.

Od 22:00 do 24:00

Ona: Raven melatonina se dramatično poveča okrog polnoči. Njeno telo spi, četudi je še budna. Možnosti za kakšno akcijo niso prav velike, 'užge' pa lahko romantika.

On: Popolnoma je sproščen, a se mu še ne spi. Kakopak je pripravljen na dolgo in počasno ljubljenje, da bi lažje zaspal.

Od 24:00 do 6:00

Ona: Njeno telo brezpogojno potrebuje počitek. No, ženske se lahko ljubijo tudi v polsnu. Zabeleženo je, da so nekatere ženske, ki nikoli prej niso doživele orgazma, vrhunec svoje seksualne vzburjenosti dosegle prav v stanju polsna. Fenomen je pojasnjen s stanjem popolne sproščenosti. Seveda ob predpostavki, da je moški še kako buden.

On: Je v globokem snu, iz katerega ga je lahko prebuditi le z zares velikim trudom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.