14. 6. 2020, 15:28

Ženska od moškega pričakuje tisto, česar ji oče ni mogel dati

unsplash

Preberite si naslednjih 21 ugotovitev psihologa Marka Ifraima, ki razkriva globino odnosov med spoloma in povezavo z vzorci, ki smo jih večinoma prejeli od svoje primarne družine. Morda pa najdete kakšen navdih tudi zase? 

1. Mati predstavlja družino, odnose in komunikacijo. Oče pa moč, zaščito in denar. Hrepenite v življenju po vsem tem? Osvobodite se pričakovanj od svojih staršev (ter razočaranj) in dobili boste vse, kar si želite.

2. Ponos je povezan z občutkom nepomembnosti, nepomembnost pa s samopomilovanjem. 

3. Ljudje so tako željni duševne bližine, da so pripravljeni tudi na spolnost.

4. Hladen pogled na svet običajno kaže na zamero do staršev. To vodi do splošnega razočaranja in osamljenosti. 

5. Moški in ženska služita drug drugemu. Moški v ženski prebuja stvari, ki jih o sebi noče vedeti. Ženska pa mu kaže, kaj je že dosegel.

6. Ženska od moškega pričakuje tisto, česar ji oče ni mogel dati.

7. Vsi si preprosto želimo le varnosti.

8. Da bi ženska postala zaželena, se mora odreči želji po tem, da je nekomu potrebna. 

9. Moški mora razviti tudi svoje ženske lastnosti, da bi uspel: intuicijo in sprejemanje povratnih informacij iz okolja.

10. Ženska je sinonim za občutke. Občutkov ni mogoče na silo spremeniti. Lahko pa jih umirimo.

11. Ljudje ne cenijo tega, kar prejmejo, ampak tisto, kar dajo. Ko si dovolimo prejemati, širimo ljubezen bližnjih do nas.

12. Ženska, za katero je denar pomembnejši od ljubezni, je razočarana nad svojim očetom. Išče njegovo ljubezen. Odsotnost ljubezni nadomesti z denarjem.

13. Kdor hoče dober ulov, mora sam postati dobra vaba.

14. Vera je glavni kriterij ljubezni. Če verjameš v uspeh človeka, pomeni, da ga ljubiš. 

15. Če želite priti na naslednjo stopnjo v življenju, morate najprej iskreno začutiti hvaležnost za vse pretekle izkušnje.

16. Perfekcionisti v težnji po idealnemu skrivajo svojo nemoč.

17. Če želite postati bogati, je to zaradi želje, da očetu dokažete, da ste boljši od njega. Če želite prihraniti denar, morate očeta sprejeti in ga imeti radi takšnega, kot je.

18. Moški, ki vara, morda išče ljubezen svoje matere.

19. Ženska, ki zaradi odobravanja in ugajanju moškemu, duši svoja negativna čustva, je obsojena na to, da mu ne bo nikdar zares pomembna. Moški potrebujejo ženska čustva, pozitivna in negativna. Ženski občutki so zanj kot gorivo, ki ga usmerja proti cilju. Glavo je, da je gorivo pravo; živo in iskreno. 

20. Ženska bi se morala odreči vlogi materinstva v odnosu do moškega in mu v celoti zaupati. Moški pa bi moral prevzeti odgovornost zase in za druge ter se ne zanašati na to, da bo ženska vse naredila namesto njega.

21. Ženska moč je moč sprejemanja. Tisti, ki lahko sprejme protest brez protesta, vedno pritegne ljudi, saj večina ljudi hrepeni po odobravanju in se boji, da bi jih obsodili. Le samozadovoljna, izpolnjena ženska z ogromno notranjo močjo je sposobna sprejeti stvari, gojiti zdravo samozavest in tudi zaupanje v druge.

Preberite še: Sta moški in ženska lahko le tesna prijatelja? ali pa Za ženske, ki si želijo spreminjati moške

 Vir: Sensa.si

 

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.