N.Z. | 24. 3. 2022, 08:59

Znano je, koliko morate biti stari, ko se POROČITE, da bo zakon zares SREČEN

profimedia

Po tej teoriji velja le eno: obstajajo točno določena leta, ko se gre poročiti – in to ne sme biti ne prej in ne kasneje, sicer je razmerje enostavno obsojeno na propad.

In to ni kar neka pavšalna ugotovitev iz neke ženske revije, kjer si te stvari priročno izmislijo, temveč gre za izsledke povsem resne raziskave.

Znanstvenika Tom Grifiths in Brian Christian sta skupaj s svojo ekipo raziskovalcev ugotovila, da je za srečen zakon najbolje, če se se poročite, ko ste stari 26 let, saj je do takrat že minili 37 % časa, ki ste ga namenili za iskanje prave ljubezni, pišejo v The Mirror.

Naj še dodamo, da si povprečju ljudje najbolj intenzivno iščejo resnega partnerja, ko so stari med 18 in 40 let, starost 26 let pa se nahaja ravno na prelomnici 37 % vsega časa za iskanje.

Razlog se zdi logičen

Po dotični teoriji naj bi se, če sta mlajši ali starejši od 26 let, enostavno preveč prerekali s svojim partnerjem, zaradi česar ima razmerje manjše možnosti za uspeh.

Raziskovalci vendarle še dodajajo, da ’pravilo 37 %’ ni popolno, saj gre v ozir vzeti tudi dejstvo, da se naša življenja, okoliščine in pričakovanja lahko tudi spreminjajo, zaradi česar včasih pričnemo v ljubezenskih partnerjih iskati nekaj povsem drugega.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.