7. 7. 2020, 08:59

Znebite se teh sedem izvorov nezadovoljstva in si dovolite srečo

Shutterstock
Znebite se teh sedem izvorov nezadovoljstva in si dovolite srečo (foto: Shutterstock)

Saj veste, da ste sami svoje sreče kovači? Zakaj potem dovolite, da si grenite življenje sami sebi? Čas je, da prevzamete odgovornost za svojo srečo. 

Premislite o naslednjih stvareh, ki povzročajo nezadovoljstvo v življenju.

1. Pozornost samo nase
Ljudje, ki so pozorni samo nase so najbolj nezadovoljni. Seveda je potrebno najprej poskrbeti zase in biti v prvi vrsti pozoren na to, kaj se dogaja v nas samih. A tisti, ki vidijo življenje kot možnost, da pomagajo, dajejo in prinesejo radost tudi drugim oz. so sposobni sočutja, srečo hitro najdejo tudi sami.

2. Obsedenost z denarjem
Družba seveda spodbuja, da je glavni cilj zadovoljstva ta, da postanemo bogati in se pehamo za denarjem. Obilje sicer ni greh in zaslužimo si ga, vendar če bo naš edini in glavni cilj, bo resnično zadovoljstvo odšlo mimo nas. 

3. Iskanje krivca izven sebe
Krivimo starše, partnerje, sodelavce, prijatelje, učitelje, vlado, okolje, finančno stanje... Vsi so krivi za naše nezadovoljstvo. Zakaj? Ker nas to obvaruje pred spremembo v nas samih, ki je nujno potrebna za srečo.

4. Zataknjenost v preteklosti
Potrebno se je zavedati, da se je vsak dogodek v življenju, tudi negativen, zgodil z razlogom. Nato je potrebno to sprejeti in iti dalje. Vsako jutro se ponovno rodimo. Šteje to, kar naredimo danes.

5. Zatajiti svoje želje
Le tisti, ki živijo v skladu s svojimi (in ne tujimi) željami in vrednotami, lahko zares živijo zadovoljno življenje. 

6. Pozabiti na svojo dušo ali telo
Tako svoji duši kot telesu moramo zagotoviti, kar potrebujeta. Telo potrebuje gibanje, zdravo hrano in skrb, duša pa mir, tišino, čistočo misli in čustev.

7. Nositi bremena
Dovoliti, da stresi in travme vplivajo na nas oz. jih nositi ves čas s seboj, brez da bi jih spustili, onemogočajo tako srečo, kot tudi zdravje in vse dobro...

Vir: Aktivni.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.