Uredništvo | 11. 6. 2024, 08:00

Ana Praznik zaupala svojo neuresničeno željo (ki bo taka tudi ostala)

Vedno nasmejana in simpatična Ana Praznik ima eno skrito željo, za katero je držala pesti kar sedem let. Žal se ni uresničila in danes je za to prepozno ...

Tilen Artač v aktualnem podkastu 1,2,3 ... bis! gosti dve simpatični dami - prva je pevka in voditeljica Ana Praznik, druga pa altistka zbora Slovenske filharmonije Urška Bernik. Pogovor je nanesel tudi na glasbo, ki jo dami radi poslušata, in na umetnike, ki so nanju v zadnjem obdobju naredili izjemen vtis.

Ana Praznik je ob tem izpostavila pevca Teddyja Swimsa, ki jo je navdušil predvsem zaradi barve vokala, interpretacije in načina petja. "Se mi zdi, da je malo moških vokalov, ki me impresionirajo, in ta je eden od teh, ki me je v zadnjem času," pravi.

Njena želja, da bi šla na koncert Davida Bowieja, je bila močna.

Njena želja, da bi šla na koncert Davida Bowieja, je bila močna.

Sami Rahim

Sicer pa je Ana Praznik velika oboževalka Davida Bowieja (tudi Tilen Artač, mimogrede) in prav z njim je povezana njena neuresničena skrita želja: "Pred leti, ko je še živel, pred veliko leti, sem si zadala, da bom šla na njegov koncert in sem sedem let spremljala, ali bo dal še kakšen datum ven ali ne. In seveda ga ni dal, in to je ena moja neuslišana oz. neuresničena želja."

Urška Bernik pa je na drugi strani odgovorila, da toliko časa in energije vloži v Slovensko filharmonijo, da bi težko našla nekoga zunaj te institucije. Je pa znotraj nje vsekakor ogromno takih, ki navdihnejo, in Bernikova je ob tem kot izjemnega izpostavila dirigenta Stephena Laytona. "On na neki specifični način najde glasove ljudi ..." ga opiše.

Zanimiv dogodek je, ko se ti dirigent vrže na tla, pravi Urška Bernik.

Zanimiv dogodek je, ko se ti dirigent vrže na tla, pravi Urška Bernik.

Sami Rahim

Gre za dirigenta, ki se ga marsikdo (tudi Tilen Artač po pripovedovanje mame, ki je pela v zboru Slovenske filharmonije) spomni po dogodku - tedaj je bil še gostujoči dirigent -, ko se je med dirigiranjem meni nič, tebi ni nič vrgel na tla.

Zakaj? Nihče ne ve točno. "Najbrž smo bili prezaspani, najbrž nas je hotel zanimirati," ugiba Bernikova, ki je bila prav tako priča nepozabnemu dogodku.

Vabljeni k poslušanju celotnega podkasta TUKAJ.