Uredništvo | 9. 4. 2024, 09:01

Bine Volčič iskreno o tem, kakšno je njegovo življenje v Prekmurju

Pred časom je kuharski šef Bine Volčič po sedmih letih zapustil prestolnico in svoj kotiček našel na posestvu v Prekmurju. Njegovo življenje je danes povsem drugačno kot včasih. 

Tilen Artač je v aktualnem podkastu 1,2,3 … bis! gostil kuharskega šefa Bineta Volčiča in Žigo Faganela, člana sekcije prvih violin orkestra Slovenske filharmonije, ki si delita ljubezen do kulinarike in glasbe.

Ker je  pogovor potekal na odru Slovenske filharmonije, je bila to po dolgem času spet priložnost, da se v Ljubljano pripelje Bine Volčič. Pred časom je namreč mesto zamenjal za podeželje, za 'tržnico na prostem', kot sam poimenuje svoje novo (družinsko in profesionalno) okolje.

Bine Volčič je prestolnico zamenjal za podeželje.

Bine Volčič je prestolnico zamenjal za podeželje.

Sami Rahim

Ob tem je Tilna Artača zanimalo, kar zanima številne - kako je od zdaj videti njegovo življenje? "Tako, da imam od nedelje popoldne in do četrtka prosto, da sem res frej. Živimo na deželi, med gozdom in živalmi, vse okrog nas pa je sama narava, zato rad rečem, da je vse ena velika tržnica. Živimo res v miru, brez stresa, največji stres, ki ga imamo, je ta, da kura sedi na jajcih, pa noče dol," odgovori Volčič. 

Pravi, da se je po dveh letih naveličal Pariza, po sedmih pa Ljubljane.

Pravi, da se je po dveh letih naveličal Pariza, po sedmih pa Ljubljane.

Sami Rahim

V Prekmurju je zaživelo njegovo posestvo Monstera, ki goste sprejema le ob koncu tedna, zato imajo z družino nekaj dni na teden povsem prostih. V petek pa pridejo gostje in napolnijo hišo z energijo, znova se začne akcija v kuhinji, ki jo Bine Volčič še kako potrebuje. 

"Takrat pa potem nastopi ta kuharski stres, adrenalin, vse to, kar tudi potrebujem. In seveda tudi malo pozornosti. Zdaj, ko sem se tudi malo umaknil iz medijev, mi paše malo mojega teatra ... " je bil iskren Bine Volčič. Nekaj malega teatra pa mu je pripravil tudi Tilen Artač, ko mu je ponudil izziv - (prvič) zaigrati na kontrabas, in to v družbi samih virtuozov Slovenske filharmonije. Kot že marsikdaj prej je tudi tokrat Bine Volčič presenetil ... 

Vabljeni k poslušanju celotnega podkasta TUKAJ.