Živa Avžner | 7. 7. 2023, 18:01

Solastnica kulinarične verige Kaval Group Dada Jerovšek: "To ni moja služba, ampak način življenja"

Ko lastnico nadvse uspešne kulinarične verige vprašamo, kje najraje spije skodelico kave, odvrne: "Povsod, kjer so moji čudoviti sodelavci."

Če je morda ne poznate po imenu, ste zagotovo sedeli v vsaj enem izmed njenih štirinajstih prečudovitih lokalov.

Dada Jerovšek je solastnica ene izmed največjih kulinaričnih verig pri nas Kaval Group. Uspešno vodi kar 14 enot, ki spadajo pod to verigo, a najraje pove, da to ni njena služba, ampak način življenja.

Naj naštejemo le nekaj njihovih enot, kjer se lahko razvajate. Na Ljubljanskem gradu lahko obiščete Restavracijo Strelec, zaidete v prenovljeno restavracijo PEN KLUB, čisto prvo enoto Gostilnico in picerijo Kaval, si privoščite dobro kavico v Loliti na Cankarjevem nabrežju ali na Eipprovi ulici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaval Group (@kavalgroup)

Obvladovanje vseh 14 lokalov

Dada Jerovšek pravi, da z lahkoto obvladuje vse lokale. "To ni moja služba, ampak način življenja," je prepričana.

S svojima kužkoma se sprehaja po lokalih in pravi, da se ju razveselijo vsi sodelavci. Šele, ko pobožajo kosmatinca, se posvetijo njej, se večkrat pošali.

"Način življenja, ko ni nič muka, ki ni obveznost, ampak je veselje, ko se vidiš s svojim sodelavcem, popiješ kavo in pomodruješ o vsem. Ne zastavljam si dnevnih ciljev v smislu, da moram vse enote obiskati vsak dan. Imam sodelavce, ki jim neskončno zaupam, četudi se ne vidimo vsak dan," je še dodala.

Jerovškova je velika ljubiteljica kave in pravi, da na njo gleda kot na nekakšen obred s sodelavci. Vsako jutro se dobijo na kavi, se objamejo ter se drug drugega razveselijo kot da se ne bi videli večer prej. Doda še, da je enkrat kavo pripravila tudi sama, vendar je bila za nič. "Res spoštujem vse bariste," večkrat pripomni.

Aleksandra Saša Prelesnik

Glede na to, da je Dada Jerovšek vsakodnevno vpeta v celoten proces, je razkrila, kaj je tisto, kar najprej opazi, ko obišče kakšen drug lokal.

Lastnica pove, da se to zgodi redko, saj najraje obišče svoje lokale, sicer pa najprej opazi čistočo, higieno in vonj. "Pomemben je tudi šopek rož ali pa dekoracija, najpomembnejše pa nasmeh zaposlenega, njegova prijaznost ter vljudnost," še doda.

Aleksandra Saša Prelesnik

Več o Dadi Jerovšek, njenih kavnih trenutkih, značilnostih dobrih zaposlenih, pomembnosti izbire hrane in še več, izveste v novi epizodi podkasta Ob skodelici kave.

V Metropolitanovem podkastu Ob skodelici kave dvakrat na mesec gostimo različne znane obraze in odkrivamo njihove zgodbe.

Metropolitan Slovenija

Prisluhnite prejšnjim epizodam podkasta Ob skodelici kave:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord