Živa Avžner | 21. 7. 2023, 19:32

Luka Basi: "Načrtovanje je prineslo veliko stresa, a vem, da bo vse poplačano v sekundi."

"Ko se začneš profesionalno ukvarjati z glasbo, potem veš, da moraš iz cone udobja," pravi priljubljeni pevec.

Luka Basi je izredno priljubljen pevec, ki s svojo glasbo srca osvaja tako doma kot tudi čez mejo. 

Do sedaj smo lahko z njim prepevali le v hrvaščini, v začetku junija pa je slovenske oboževalce navdušil s prvo slovensko skladbo Skrito v raju.

Osebni arhiv

Mnogi pravijo, da je Korošec z dalmatinsko dušo. Basi tega ne zanika, saj meni, da med Koroško in Dalmacijo vidi veliko vzporednic.

"Čas na Koroškem se malo ustavi. V Ljubljani in Mariboru je ves čas hud tempo. Selimo se nazaj na Koroško in trenutno smo veliko tam. Tam te ljudje pozdravijo, v Ljubljani pa gredo mimo tebe. Koroška mi je lepa, a še lepše mi je iti na morje," pravi priljubljeni pevec.

Zaupa, da so si ravno letos postavili mobilno hiško v Kampu Straško na Pagu, sicer pa že več let obiskujejo priljubljeni otok. "To je raj na zemlji. Mali uživajo v kampu. Včasih je fajn, da imaš malo prosto. V kampu včasih misliš, da otrok ni. Povežejo se z vsemi, pa če so Čehi, Hrvati ali Italijani. Vse se dogovorijo, (smeh)" še doda.

Z zaročenko Nastjo Gabor imata hčerko Tio in sina Taia. Z Nastjo, ki je prav tako pevka, sta se spoznala že pri štirinajstih letih. V otroštvu sta živela le osem kilometrov narazen. Poti so ju vmes odnesle narazen, zato nista bila skupaj približno šest let, nato pa so ju po čudnih naključjih poti pripeljale nazaj. Basi pravi, da se je ob ponovnem združenju zdelo, da se sploh nista razšla.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nastja Gabor (@nastjagabor)

Luka Basi je predstavil prvo slovensko pesem, kmalu lahko pričakujemo tudi nov album v hrvaščini, odločil pa se je še za velik dogodek.

15. septembra ima v Križankah veliki koncert. Poimenoval ga je Spektakel duetov - Luka Basi z gosti. Gostov zaenkrat še ni razkril, saj želi, da to ostane presenečenje, zagotovo pa obljublja spektakel.

Osebni arhiv

Več o Luki Basiju, ljubi Koroški, trenutkih s hčerko, sinom in zaročenko Nastjo, nekaj več o njuni prihajajoči poroki, spektaklu v Križankah in prvi pesmi v slovenščini, izveste v novi epizodi podkasta Ob skodelici kave.

V Metropolitanovem podkastu Ob skodelici kave dvakrat na mesec gostimo različne znane obraze in odkrivamo njihove zgodbe.

Metropolitan Slovenija

Prisluhnite prejšnjim epizodam podkasta Ob skodelici kave:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu