Živa Avžner | 11. 2. 2022, 10:28

Manca Šepetavc: "To sem jaz - uživam, ko drugim ljudem dvigujem motivacijo!"

Dorian Hauptman
Manca Šepetavc: "To sem jaz - uživam, ko drugim ljudem dvigujem motivacijo!" (foto: Dorian Hauptman)

"Cilji morajo biti vedno jasni in specifični. Tako jim lažje sledimo. Kaj zate pomeni shujšati? To lahko pomeni ali 5 ali 10 kilogramov. In pa seveda včasih tudi malce časovno pogojeni," pravi Manca Šepetavc.

Morda vas je Manca že brcnila v rit, da ste se spravili k treniranju, zdravi prehrani in predvsem iskanju ravnovesja v življenju, brez da bi bili na karkoli omejeni. Nekdanja profesionalna atletinja je po prenehanju našla drugo strast. Če ne trenirate z njo preko spletnega športnega izziva Badass Bejba, lahko z njo trenirate ena na ena, saj se ukvarja tudi z osebnim trenerstvom.

Kar pa je najpomembnejše, je to, da nas poleg njene športne podkovanosti motivira njena sproščenost, odkritost in neskončna dobra volja.

Več o tem, kako iskati ravnovesje v življenju, kaj najraje počneta skupaj s partnerjem ter kako si postaviti cilje lahko prisluhnete v peti epizodi Metropolitan podkasta.

Le kliknite na puščico v spodnjem kvadratku in že nama boste lahko prisluhnili! 

Metropolitan Slovenija
Kako izgleda njena jutranja rutina?

Lahko bi rekli, da je jutranja ptica. Še preden se vstane iz postelje, se zahvali za nov dan in v mislih določi, kakšen dan si želi.

"Zdi se mi pomembno, kako začneš svoj dan, ker takšen bo tudi kasneje," pravi Manca. Najpomembnejši del njene jutranje rutine pa je zajtrk, brez katerega ne more od doma. Tako, da ne - tokrat ni kavica. 

Postavljanje ciljev za doseg željenih rezultatov

Pogovarjali sva se tudi o postavljanju ciljev. "Cilji morajo biti vedno jasni in specifični. Tako jim lažje sledimo. Kaj zate pomeni shujšati? To lahko pomeni ali 5 ali 10 kilogramov. In pa seveda včasih tudi malce časovno pogojeni," pojasni osebna trenerka.

Poslušate nas lahko preko:
APPPLE PODCASTS Ι SPOTIFY Ι GOOGLE PODCASTS

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MANCA ŠEPETAVC (@manca_sepetavc)

Zaveda se, da ima kot vplivnica določen vpliv na druge, zato se trudi devati najboljši zgled in širiti pozitivo, čeprav večkrat pokaže tudi slabe plati določenih situacij.

Trenerstvo ni lahek poklic. "Zahteva prilagajanje na določen karakter, spodbujanje, prijaznost, iskrenost in vloga psihologa," doda Manca, ki se zaveda, da tudi sama ne bi izbrala osebnega trenerja, ki ne bi oddajal pozitivne energije in zagnanosti.

Poslušajte tudi četrto epizodo Metropolitan podkasta: Tako Alja Horvat s poustvarjanjem ikoničnih 60. in 70. let gradi trajnostno modno znamko

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.