Uredništvo | 13. 3. 2024, 08:03

Lado Bizovičar razkril, s čim mu je 'prala glavo' igralka Nataša Barbara Gračner

Lado Bizovičar pravi, da je nastopanje pred več tisočglavo množico drugačno kot pred denimo 300 gledalci. Je težje nasmejati njih ali dvorano Stožice?

Borut Pahor je v najnovejšem Mastercard podkastu gostil Lada Bizovičarja, ki je pred kratkim napolnil in nasmejal dvorano Stožice. Bolj kot pred arenskim občinstvom ga je 'stiskalo' vznemirjenje v organizacijskem smislu, kajti projekt je bil v celoti plod njegove ekipe.

To sicer ni bila največja množica, pred katero je stal in pravi, da seveda 'ni imun', ko pred njim stoji 13.000 ljudi, a prav tako tudi ne, ko ga čaka 10 gledalcev. Včasih se zgodi, da se kakšnega nastopa zaradi fokusa na druge stvari niti ne spomni, zato je izredno vesel, da je bil v Stožicah zelo prisoten.

Vesel je, da je bil med nastopom v Stožicah zelo prisoten.

Vesel je, da je bil med nastopom v Stožicah zelo prisoten.

Sami Rahim

"Videl sem ljudi, sploh z moje krasne pozicije na sredini te dvorane. Jaz sem videl v rdečem ringu (to je čisto tam pod streho) ljudi v obraz. Videl sem vas vse, od tebe v prvi vrsti do zadnjega zadaj. Bil sem dovolj prisoten, da sem lahko opazil ljudi," pripoveduje Bizovičar.  

A nastop pred arenskim občinstvom je vendarle drugačen, smeh drugače valovi, dinamika je drugačna. "Pri 300 ljudeh lahko govorim ful hitro, pa zabluzim, ampak še zmeraj jih dobiš hitro nazaj," pravi Bizovičar, ob tem pa podeli tudi nasvet, ki mu ga je dala igralka Nataša Barbara Gračner:

Dinamika nastopanja pred arensko publiko je malo drugačna.

Dinamika nastopanja pred arensko publiko je malo drugačna.

Sami Rahim

"Je rekla: 'Lado, če ti lahko dam en nasvet: a se lahko prosim malo umiriš in nisi nervozen na odru in ne besniš.' Jaz sem ji zatrjeval: 'jaz nisem nervozen, jaz sem energičen'. No, pri več tisočglavi množici, pri arenskem občinstvu je treba biti malo bolj razločen, malo bolj počasen ravno zaradi teh distanc. Ampak to pa ne pomeni, da smeh ni gromek, to so gromki krohoti."

Celoten podkast si poglejte tukaj.

Vabljeni na Metroplay, kjer si lahko ogledate vse epizode Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Naš nekdanji predsednik republike se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci, ki so na svoji poti ustvarili neprecenljive zgodbe, vredne preučevanja. Je nefiltrirano potovanje skozi njihove izkušnje, o odkrivanju njihovega potenciala, preseganju ustaljenih okvirjev in ustvarjanju izpopolnjenega življenja.

Vsebino omogoča Mastercard®.

Prijavite se na naš novičnik, da ne zamudite naslednje epizode podkasta.