Uredništvo | 7. 6. 2024, 12:14

Meta Repovž: V uniformi chefinje se najprej nisem počutila dobro

Danijel Čančarević

Naša priznana in nagrajena chefinja Meta Repovž je Polonci Rahmanović - Poli v LUŠTnem podkastu zaupala, kako se je počutila, ko se je iz mesta primožila na družinsko kmetijo in tu kmalu začela vihteti kuhalnico. Med drugim je priznala, da se v uniformi chefinje sprva ni počutila udobno ... Pa vendar je bil to proces, ki ga je sprejela in tudi vzljubila. Gostilna Repovž danes slovi po kulinariki na visokem nivoju, zasnovani na čisti tradiciji in povzdignjeni s sodobnimi pristopi. 

"Ko oblečeš uniformo chefa, to prinese tudi neka druga občutja, čutiš večjo odgovornost do strank," nam je med drugim zaupala Meta Repovž, ki, kot pravi, te uniforme ni tako zlahka oblekla, kot bi si kdo lahko mislil.

Kuharska filozofija chefinje Mete Repovž je tesno povezana s tradicijo in spomini iz otroštva ter kar več kot 70-odstotno vezana na živila, pridelana na njihovi družinski kmetiji in v bližnji okolici. Vse to pa družina v Gostilni Repovž nenehno kreativno dopolnjuje z novimi izzivi, zato ekološko hrano strežejo na moderen in kreativen način. Chefinja Meta Repovž se je na deželo preselila iz mesta in si na začetku ni niti predstavljala, da jo čaka tako zanimiva kulinarična pot.

Še veliko več o njej in njihovi družinski gostilni – ki ni samo gostilna, ampak tudi eko kmetija, močno povezana z družinskimi vezmi – pa izveste v LUŠTnem podkastu.