Uredništvo | 5. 6. 2024, 17:00

Mojmir Šiftar: Z okušanjem v možganih delaš knjižnico okusov

Danijel Čančarević

Naš priznani in priljubljeni chef Mojmir Šiftar, ki ga trenutno gledamo v vlogi sodnika kuharskega šova MasterChef Slovenija, je Polonci Rahmanović - Poli v LUŠTnem podcastu zaupal, kaj je tisto, kar mora nekdo imeti v sebi, da lahko postane chef, kako je sam začel hoditi to pot proti kulinaričnemu svetu ter kako se danes v njem znajde in počuti.

»Če vzljubiš svet kulinarike, ti nikjer ne bo lepše,« nam je med drugim zaupal Mojmir Šiftar, kar pa ne pomeni, da pot do vloge pravega chefa ni včasih tudi malce trnova. Ali, bolje rečeno, zahteva kar precej treninga.

Mojmir je leta 2021 obudil kulinarično središče v centru Ljubljane - PEN KLUB Restavracija, kjer nas Prekmurec osvaja z dih jemajočimi okusi in do onemoglosti razvaja naše brbončice. Njegova pot do vrhunskega chefa vključuje pester nabor kuharskih izkušenj in tudi mednarodnih priznanj, ki jih je osvojil na številnih tekmovanjih. 

Še veliko več o Mojmirju Šiftarju – kaj mu pomeni hrana, kako je napisal knjigo o čajih, kako pomembno je lokalno, koliko tehničnega znanja je potrebnega, da postaneš res dober kuhar, in tudi, kako (ne)zahteven jedec je sam in kaj mu je skuhala žena Anja – pa izveste v tem LUŠTnem podkastu.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu