Živa Avžner | 25. 3. 2022, 15:59

Tamia Šeme: "Oče me je poklical, vendar sem bolj vesela tistih, ki niso z mano le ob uspehu!"

osebni arhiv / Tamia Šeme

"Ko me je oče po avdicijskem nastopu poklical, so bili občutki zelo čudni, ker tega niti malo nisem navajena. Mogoče bi celo rekla, da mi je bolj neznanec kot nekdo, ki bi mi moral biti blizu," je iskrena z nami.

"Cirkuške discipline so lahko zelo nevarne, sploh v primeru, da se jih lotiš neskoncentriran. Točno moraš vedeti, kako se boš zavil v svilo, kaj boš naredil v zraku, da se lahko potem pravilno odviješ in te svila ujame v zraku. Vedno sem skoncentrirana, ker se zavedam, kako hitro lahko pride do nesreče," pravi Tamia, ki se pri trikih zaveda, da bolj kot so nevarni, bolj so zanimivi za gledalce. Pri tem ima velik pomen tudi fizična pripravljenost, zato je prepričanje nekoga, da cirkus ni šport, napačno. 

"Vsakemu, ki rečem, da grem trenirat v cirkus, me vprašajo, če grem v nočni klub. Takrat jim povem, da imamo v Ljubljani cirkus, ampak skoraj nihče ne ve, kje je to," je priznala v prikupnem smehu.

Marsikoga so pritegnile njene korenine, ki prihajajo iz Bolivije, ampak njen odnos z očetom je vse prej kot ...

"Vesela sem bila očetovih čestitk ob mojem nastopu in tega, da se je name spomnil, res pa je, da sem veliko bolj vesela čestitk in pohval tistih, ki me spodbujajo ter so zame vedno tukaj že celo življenje, ne samo ob mojem uspehu," pravi Tamia, ki v podkastu še podrobneje razloži njun odnos, ki ni najlepši.

Če imate raje le audio različico podkasta, vljudno vabljeni, da nama prisluhnete. Le kliknite na puščico v spodnjem kvadratku!

Poslušate nas lahko preko:
APPPLE PODCASTS Ι SPOTIFY Ι GOOGLE PODCASTS

Metropolitan Slovenija

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.