Živa Avžner | 11. 11. 2022, 13:04

Tjaša Hrovat Steklasa razočarano: "Ljudje te pustijo v dreku. Zmešajo drek in gredo!"

osebni arhiv

"Vem, da takrat ljudje niso mislili slabo, ampak niso razmišljali, kaj takšna vprašanja pustijo za sabo," se je Tjaša Hrovat Steklasa spominjala na pretresljivo leto, ki je za njo.

Tjaša Hrovat Steklasa je pevka, ki je pred kratkim pustila službo učiteljice s posebnimi potrebami, da danes ustvarja najlepše ljubezenske skladbe s svojim možem Urošem Steklaso v glasbenem duetu Uroš in Tjaša.

Tjaša je prvič na oder stopila v šovu X Factor, kjer se je predstavila s skupino S.W.A.G., nato je nekaj časa delovala v narodno-zabavnih vodah, zdaj pa prepeva romantične skladbe, katerih večinski avtor je njen mož.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Uroš in Tjaša (@urosintjasa)

"Ne morem se odločiti, ali imava posrečeno ali neposrečeno ime. Uroš in Tjaša. Ko sva začenjala, nisva vedela, kako bi zadevo speljala. Mnogi me vprašajo, zakaj je Uroš pred Tjašo. Ustvarjala sem najin Facebook profil in navada je, da svoje ime postaviš na koncu. Zato sem zapisala Uroš in Tjaša. Sedaj si ne bi mogla predstavljati, da bi bilo kako drugače," je Tjaša opisala njune začetke in odgovorila na vprašanje, ki ste si ga mogoče zastavili tudi vi.

Čez približno dva tedna bo njuna hčerka Lori dopolnila eno leto. Po prvem letu starševstva in uspešni koncertni sezoni sta glasbenika izdala novo pesem S tabo upam si letet in z njo napovedala novo obdobje njune kariere.

"Uroš je kreativa najinega dueta," nam zaupa Tjaša.

V začetku prejšnjega leta je Tjaša sporočila, da je njena mami Vilma po hudi borbi z rakom izgubila življenje. Stara ni bila niti petdeset let. Kot da smrt ni bil hud udarec, je Tjaša spontano splavila in izgubila svojega prvega otroka.

Svoj glas je želela izkoristiti za širjenje koristnih informacij. "Ljudje te pustijo v dreku. Zmešajo drek in gredo," je Tjaša kritično komentirala ljudi, ki so z njo o slabem zdravstvenem stanju mamice in zakaj še nimata otrok želeli le malce poklepetati, ob tem pa niso vedeli, da so Tjaši vedno znova odpirali sveže rane.

"Vem, da ljudje niso mislili slabo, ko so me vprašali, kako je kaj moja mami, ampak niso razmišljali, kaj takšna vprašanja pustijo za sabo," razloži Tjaša, ki doda, da je večina želela slišati le dobre novice, kadar pa jih ni bilo, so skomignili z rameni, rekli: "Saj bo!" in šli naprej po svoje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tjaša Hrovat Steklasa (@tjasahrovat_steklasa)

Govorili sva o njenih kavnih trenutkih, ki so zdaj končno sestavljeni iz toplih kavic, duetu z možem "Uroš in Tjaša" ter njuni novi pesmi, reševanju konfliktov, smrti njene mamice in spopadanju z izgubo. Postavila sem jo tudi pred izzivček, v katerem je morala nadaljevati mojo poved. Vse to in še več Ob skodelici kave. Se poslušamo? 

Metropolitan Slovenija

Prisluhnite tudi prejšnjim epizodam Metropolitan podkasta:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.