22. 12. 2020, 18:27

Vlasta Nussdorfer o svoji avtobiografiji in razmerah na Slovenskem (Metropolitan podkast)

Matej Pušnik

V tokratni epizodi Metropolitan podkasta se pogovarjamo z Vlasto Nussdorfer, veliko prostovoljko, humanitarko in borko za pravice ranljivih skupin.

Z Vlasto Nussdorfer, predsednikovo svetovalko, nekdanjo varuhinjo človekovih pravic in vrhovno državno tožilko, se je Borut Omerzel za Metropolitanov podkast pogovarjal o njeni avtobiografiji, ki je izšla letošnjo jesen in v kateri je razkrila veliko do zdaj neznanega, tako o sami sebi kot tudi o ljudeh, s katerimi se je srečala na svoji osebni in poklicni življenjski poti.

Petintrideset let je delala v tožilstvu, zdaj pa se kot svetovalka predsednika države ukvarja s področji, ki jih najbolj pozna – to so človekove pravice, humanitarna dejavnost in socialna politika. Trinajstkrat je bila izbrana med deseterico najvplivnejših pravnikov leta, ustanovila je Beli obroč, društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, in se tudi kot varuhinja človekovih pravic potegovala za najšibkejše člane naše družbe.

Zaznamujejo jo velika delavnost, doslednost, pravičnost in čuteče srce, zato je odlična sogovornica za čas, v katerem živimo. Ljudje, kot je ona, so namreč glas človečnosti in razuma, so tisti povezovalni element in nosilni steber, ki celotni družbi omogočajo, da ne pozabimo pomen človekovih pravic vsakega posameznika, predvsem pa na dobroto in na posluh za sočloveka. Kajti brez tega kot demokratična in po ustavi tudi socialna družba ne bomo preživeli.

  • Epizodo Metropolitan podkasta lahko poslušate tukaj:
Letošnjo jesen je izšla njena avtobiografija z naslovom 'Nekaj vam želim povedati'.

Letošnjo jesen je izšla njena avtobiografija z naslovom 'Nekaj vam želim povedati'.

Pokrovitelj tokratne epizode je HOFER s projektom Nasmeškotek

Praznični čas zaznamujejo radostni in nasmejani trenutki v družbi naših najbližjih. Da bi jih kar se da brezskrbno preživeli tudi otroci in mladostniki v stiski, letošnja sredstva dobrodelnega projekta Nasmeškotek pri HOFER-ju namenjajo dijakom v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji.  V letošnji, že četrti, izvedbi z dobrodelnimi Nasmeškotki dijakom iz socialno šibkih družin pomagajo pri kritju oskrbnin v dijaškem domu in posledično pri dostopu do želene izobrazbe. Nasmeškotke najdete ekskluzivno na policah v trgovinah HOFER po ceni 1 evro.

Več o dobrodelnem projektu Nasmeškotek najdete na hofer.si/nasmeskotek.

Hofer Press

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave