11. 11. 2022, 13:01 | Promocijska objava

Telemachov projekt Job Lab mladim ponuja izjemno izhodišče za lov na poklice prihodnosti

Telemach

Iskanje prve zaposlitve je lahko stresno in polno ovir. Obenem lahko mladim skrha samozavest, če se na tej poti iskanja prve zaposlitve že takoj zaletijo v neuspehe in razočaranja. Slovenski telekomunikacijski operater Telemach zdaj s projektom Job Lab mladim ponuja edinstveno rešitev in s tem izjemno izhodiščno točko za vstop na trg dela.

Tisto, kar pri iskanju zaposlitve najbolj šteje, je – znanje. In prav znanje za uspešen prehod na trg dela ponujajo v sklopu projekta Job Lab, kjer bodo mlade opremili z znanjem in veščinami za izdatno prednost pri iskanju prve zaposlitve. 

Pri Telemachu razumejo, kako dragocena je zagnana, svežih idej polna mlada delovna sila, prav tako pa razumejo, da je za vse, ki prvič stopajo v svet zaposlitve, to lahko zelo zahtevna izkušnja. Zato želijo s projektom Job Lab mladim ponuditi tako tehnično znanje, ki je danes ključno za praktično vsako delovno mesto, kot tudi nabor t.i. mehkih veščin – od timskega dela in komunikacije, do prilagodljivosti in pravilnega pristopa do reševanja konfliktov. 

S tem znanjem bodo mladi lahko pogumno zasedli svoja prva delovna mesta in nemudoma postali integralni del uspešnega razvoja podjetja, začeli graditi iskrene in zaupljive odnose s sodelavci in strankami, obenem pa razumeli, kako lahko ob vsem tem razvijajo in izpopolnjujejo tudi svoje izkušnje in znanje.

Kaj je projekt Job Lab

Projekt Job Lab vključuje 10-urne delavnice, kjer Telemach dijakom predstavlja trg dela, poklice prihodnosti z visoko vrednostjo in jim ponuja znanje, ki ga bodo potrebovali za vstopanje na ta najbolj zaželena delovna mesta.

Dijakom se na delavnicah med drugim predstavlja tudi United Cloud, vodilni inovacijski center v regiji, zavezan k razvoju digitalnih storitev s področja telekomunikacij, medijev in televizijske industrije, s tem pa tudi ustvarjanju celostnih rešitev za izdelke prihodnosti. Na tej delavnici sodelujeta direktor za tehnološki razvoj pri United Cloudu Sergej Berišaj in produktni vodja vsebinske platforme EON TV Dušan Smolnikar.

Kaj pridobijo udeleženci

Mladi udeleženci na delavnicah projekta Job Lab spoznajo teorijo oblačnih storitev – kako delujejo, kakšno vlogo imajo v današnjem, tehnološko izpopolnjenem vsakdanu in kakšna bo njihova vloga v prihodnosti. S pomočjo Razvojnega centra Novo Mesto, ki deluje na področjih regionalnega razvoja, podjetništva in tehnologije, pa se udeleženci lahko preizkusijo kar v ustvarjanju lastnega virtualnega okolja

Telemach

S tem se debata dotakne tudi virtualne resničnosti, ki jo mladi nedvomno že poznajo s področja video iger, zdaj pa lahko odkrijejo, kako ta tehnologija odpira neslutene priložnosti tudi v drugih panogah – v zdravstvu, izobraževanju in proizvodnji. Seveda sledijo tudi praktične vaje, kjer lahko bodoči iskalci zaposlitve svoje novo pridobljeno znanje pretvorijo v uporabno prakso.

Vračanje skupnosti

Projekt Job Lab je družbeno odgovorni projekt, ki ponuja bogat nabor znanja in nasvetov, s katerimi se bodo mladi lahko bolj samozavestno podali na lov za prvo zaposlitvijo, ob tem pa začeli celostno razmišljati o svojih lastnih spretnostih, vrlinah in tudi ambicijah.

Telemach sicer skupnost podpira tudi na ostalih področjih, saj je v svojem delovanju usmerjen v odgovorno ravnanje z okoljem, podporo posameznim projektom in športu. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.