Poskusila je eno jed in ostala brez besed.
Gre za Američanko Abigail, ki trenutno živi v Zagrebu in se pogosto oglaša na TikToku. Nedavno je delila dogodivščino iz Pulja, s posnetkom pa je takoj pritegnila veliko pozornosti - in veliko komentarjev. Posnetek, na katerem poskuša pecivo iz tamkajšnje pekarne, si je ogledalo skoraj 20.000 ljudi, njeno navdušenje pa je razveselilo Hrvate in sprožilo njihove odzive.
"Poskušam pecivo, ki mi je spremenilo življenje," je zapisala ob posnetku in poudarila, kako jo je navdušil okus kupljenega peciva. Med drugim je dejala, da je že pri prvem ugrizu začutila navdušenje. "Naredila sem en grižljaj, navdušena sem," je bila iskrena Abigail. Nato je še prostodušno priznala, da se ne more spomniti točnega imena peciva. Izvedela je, da se mu reče "pogačica," tako da je vsa nasmejana nadaljevala z besedami: "O, ja, pogačica. Neverjetno je okusna. Moram vam razložiti, kaj mi je pri njej najbolj všeč. Prva stvar - količina sezama me je navdušila. Pa še popečen je, kar ji daje hrustljav in odličen okus. Vroča je in sveža."
Posebej jo je navdušilo to, kako je sir vključen v testo. "Način, kako je sir vmešan v pecivo, je fantastičen. Obsedena sem s tem in preprosto moram to deliti z vami." V nadaljevanju videa je sledilcem zastavila tudi vprašanje: "Zanima me, kje se to še lahko kupi. Je to nekaj lokalnega? Ali nekaj, kar se da dobiti po vsej Hrvaški?"
@abigailschreiber_ Climbing cringe mountain so you can know about Pogačica. ♥️🇭🇷✨ #hrana #croatianfood #croatian #pula #pulacroatia #hrvatska #bakery #pekara #pastry #pecivo ♬ original sound - Abigail’s Travel Escapades
"Vi tega nimate?"
V komentarjih so se takoj oglasili številni Hrvati, ki so jo zasuli s predlogi. "Lahko jih kupiš v vsaki pekarni, uživaj," ji je tako sporočil eden od sodelujočih v spletni razpravi, drugi pa ji je namignil, da naj poskusi še pogačico z ocvirki. Izvedela je še, da to pecivo še najbolj tekne v družbi jogurta. Ena uporabnica ji je svetovala, naj poskusi tudi krof s čokolado, na kar je Abigail z navdušenjem odgovorila: "Jedli smo ga – in to je ena najboljših jedi, kar sem jih poskusila na Hrvaškem."
Nekoga pa je zanimalo, ali v ZDA nimajo pekarn - v luči dejstva, da jo je preprosta jed tako navdušila Abigail, je pojasnila, da je nekaj podobnega že poskusila, a da so posebnost te pogačice prav sezamova semena. Zaradi njih se ji pravzaprav zdi nekaj posebnega. V nadaljevanju je dodala: "Pekarne imamo, vendar jih ni tako veliko. Za dober kruh moraš v specializirano pekarno, pa še vsako mesto nima takšnega kraja. A mogoče je najti dober kruh, samo malo moraš poiskati." Očitno je njena izkušnja z življenjem na Hrvaškem res pozitivna, kajne?