Ko je dobila račun za pico, jo je pograbila jeza: "Doslej tega niso zaračunavali, kaj pa si mislijo?!"

14. 8. 2025, 19:00 | Uredništvo
Ko je dobila račun za pico, jo je pograbila jeza: "Doslej tega niso zaračunavali, kaj pa si mislijo?!" (foto: Ma.Po.)
Ma.Po.

Zgodba je hitro zaokrožila po medijih, jezna gostja je pokazala čisto vse.

Picerija v Italiji se je znašla na udaru ostrih kritik zaradi zaračunavanja dodatne cene, in sicer za nekaj, kar doslej ni bila praksa: za "izpustitev" sestavine! O tem je spregovorila olimpijska plavalka Elena Di Liddo, potem ko so ji poleg 14 evrov, kolikor je po jedilniku stala pica tricolore v južnoitalijanskem mestu Bisceglie, zaračunali še 1,50 evra z opombo "no pomodorini" oziroma brez paradižnikov.

Olimpijka je morala plačati še dodatnih 1,50 evra, ker je naročila različico brez laktoze. Ena­intridesetletna plavalka je nato račun objavila na svojem Instagramu in zapisala, da je "plačilo 1,50 evra za nekaj, česar sploh nisem jedla, res žalostno in sramotno." Spraševala se je, ali je nekaj takega sploh zakonito.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PUNCH Newspapers (@punchnewspapers)

Primer so v teh dneh povzeli številni italijanski časniki. Picerija, ki je zaračunala dodatno nadomestilo, sprva ni želela komentirati tega dogodka. Restavracije v Italiji so se v zadnjih letih že večkrat srečale s težavami zaradi podobnih praks, med drugim tudi zaradi zaračunavanja dodatka na šanku za majhen kozarec vode iz pipe ob kavi.

Astrološka znamenja, ki se jim konec avgusta nasmiha velika sreča v ljubezni

Pojavljale so se tudi kritike, ker so gostom dodatno zaračunali, če so prosili, da se popečen sendvič prereže na pol, če so zahtevali žlico ali kozarec z ledenimi kockami in podobno. Očitno gostinske prakse postajajo takšne, da se v sezoni gostom zaračunava marsikaj, bi lahko rekli ob tem. 

Bi radi v Ljubljani dobro jedli po sprejemljivih cenah? To so restavracije, ki so še za domačine, ne za turiste