Tradicionalni okusi in moderen pristop: poskusili smo posebno jed nekdanje tekmovalke Masterchefa

11. 11. 2025, 13:06 | Uredništvo
Tradicionalni okusi in moderen pristop: poskusili smo posebno jed nekdanje tekmovalke Masterchefa (foto: Uredništvo)
Uredništvo

Znana chefinja je ob prazniku vina in vinarjev ustvarila nekaj zares posebnega.

Bili smo med prvimi, ki so imeli priložnost poskusiti edinstven Martinov kruhek, ki ga ob letošnjem martinovem pripravila chefinja in nekdanja tekmovalka šova Masterchef Brina Robnik Kobal. Kulinarična poslastica je nastala v sodelovanju z Kruhkerijo Gorjanc in podjetjem Wolt, prek katerega je kruhek mogoče tudi naročiti.

Martinov kruhek
Uredništvo

Tradicionalni okusi, moderen pristop

Priznana chefinja je za svojo najnovejšo jed uporabila tradicionalen pristop v kombinaciji z modernim. Pečeno raco, rdeče zelje z jabolki, cimet, sir in muškatni orešček je zavila v okusen kruhek, ki, kot je pojasnila, odlično nadomesti tradicionalne mlince, za dodatno razvajanje brbončic pa je dodala še majonezo s pomarančo. Rezultat je moderna "fast food" jed z okusom po tradicionalnem Martinovem obroku.

Martinov kruhek
Uredništvo

Ogledali smo si tudi postopek priprave, ki ga je posebej za nas demonstrirala Brina Robnik Kobal.

Na voljo bodo do konca tedna

Brinini Martinovi kruhki so že na voljo v ljubljanski Kruhkarni Gorjanc, naročiti pa jih je mogoče tudi prek Wolta. Kupcem bodo na voljo do konca tedna, razen če prej zmanjka račke, so opozorili predstavniki podjetja Wolt. V uredništvu pa smo se strinjali, da so zares dobri.

Če kupujete sir in na embalaži piše tole, se mu raje izognite v velikem loku
Angola z redom časti posthumno odlikovala Josipa Broza Tita