Tu najdete ene najboljših cimetovih rolic v Sloveniji

8. 10. 2025, 08:00 | Uredništvo
Fotografija je simbolična. (foto: Profimedia)
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Si tudi vi hladnih mesecev ne morete predstavljati brez cimetovih rolic? 

Cimetove rolice so ena najbolj priljubljenih jesenskih in zimskih slaščic. In kako ne bi bile: kombinacija rahlega kvašenega testa, cimeta in sladkornega nadeva je preprosto nepremagljiva. Originalno izvirajo s Švedske, a so predvsem Američani tisti, ki so jih v zadnjih letih povzdignili v pravo 'comfort food' klasiko.

Za marsikoga so res asociacija na mehkobo in toplino, ki ju v hladnih dneh še kako potrebujemo. No, pa tudi okus je roko na srce tako zasvoljiv, da se k njim vedno znova vračamo.

A ker za pripravo vseeno potrebujemo malo znanja in potrpljenja, nekateri ljubitelji te slaščice uberejo enostavnejšo pot: prizadevajo si ugotoviti, v kateri slaščičarni ali lokalu lahko pridejo do najboljših rolic, primerljivih s tistimi, spečenimi doma.

Pred časom se je na slovenskem Redditu odprla debata, kje v Sloveniji se sploh skrivajo najbolj slastne cimetove rolice, in uporabniki so se strinjali predvsem glede dveh lokacij: Ikee ter Ateljeja Q.

Prizor, kot ga še niste videli: če mislite, da veste, kaj je zastoj, se motite
@ateljeq Atelje A z najboljšimi cimetovimi rolicami po Sloveniji 😍 #Ateljeq #WeMakeYourLifeSweeter #cinnamonroll #cinnabon #cookies ♬ Chill Vibes - Tollan Kim

Ne le klasika, temveč številne različice

Atelje Q je slaščičarna, ki izvorno prihaja iz Celja, a imajo svoje stojnice ob koncih tedna tudi v Ljubljani (Citypark) in Kranju (Supernova). Ne le, da ponujajo klasične cimetove rolice, temveč jih dvigujejo na povsem nov nivo, saj jih pripravljajo v najrazličnejših okusih. Med najbolj priljubljenimi so denimo rolice z jabolki, Snickersom, dubajsko čokolado, Kinder Buenom, pistacijo in še mnogimi drugimi, ki potešijo tako ljubitelje klasike kot tiste, ki radi poskusijo nekaj novega.

Za eno rolico boste pri njih odšteli 4,70 evra, kar pomeni, da bo sladkanje gotovo dražje, kot če bi jih pripravili doma, toda marsikdo prisega, da je vredno vsakega evra. Ne samo zaradi okusa, temveč tudi zaradi občutka, da ste si privoščili nekaj posebnega, nekaj za dušo.

"To je usodna napaka," trdi mesar, ki razloži, zakaj v mesnici ni pametno kupovati belega mesa