Nekatere recepte je res vredno preizkusiti - in med njimi je zagotovo ta za hitro čokoladno torto, ki v prazničnih dneh pride še kako prav.
Vsak "čokoholik" se le težko upre torti, ki vsebuje veliko čokolade. Najbolj se bo prilegla v družbi smetane in sladoleda, ki dodatno poudarita okus. Najboljše pri tem pa je, da je priprava nadvse preprosta in vzame zgolj 20 minut - in torto že lahko postavite v pečico.
Sestavine:
- 250 gramov temne čokolade
- 125 gramov masla
- 175 gramov svetlega rjavega sladkorja
- 1 žlica vanilijevega ekstrakta
- 1/2 žličke morske soli
- 1 žlička instant kave
- 4 jajca
- 50 gramov kakava v prahu
- 50 gramov kakava v prahu za dekoracijo
Navodila za pripravo:
V posodo dodajte temno čokolado in maslo ter ju stopite. To lahko naredite v mikrovalovni pečici ali nad posodo z vrelo vodo (na pari). V to zmes dodajte sladkor, vanilijo, sol, instant kavo in mešajte, dokler se vse ne poveže. Nato dodajte jajca in kakav v prahu ter znova mešajte, dokler masa ne postane gladka. Zmes vlijte v pripravljen pekač in pecite 25 do 30 minut.
Preberite še:
- Torta brez peke – pripravite jo dobesedno v 5 minutah: poslastica je kot nalašč za tople dni (VIDEO)
- Puhasti 'cheesecake', ki je obnorel Instagram (iz samo 3 sestavin)
- Najlepša božična torta, katere recept je NEVERJETNO enostaven!
Pečico predhodno segrejte na 180 stopinj ali na 160 stopinj, če imate pečico z ventilatorjem, ter dno okroglega pekača za torto s premerom 20 cm obložite s peki papirjem. Torto pustite, da se v pekaču hladi vsaj 10 minut, lahko pa tudi počakate, da se ohladi do konca. Obvezno z nožem obrežite rob okoli pekača, da preprečite, da bi se torta med hlajenjem prijela.
Torto lahko postrežete, ko je še malo topla, ali popolnoma ohlajeno, kakor želite. Sicer pa je ta torta je po teksturi gosta in težka, spominja na brownie. Najboljša je na dan peke, lahko pa jo v hladilniku hranite 3 do 4 dni. Dober tek!
Novo na Metroplay: