N. V. | 11. 8. 2024, 07:00

Med cvrtjem v ponev dodajte to – meso se ne bo prijemalo, olje pa prav nič brizgalo: tega ne vedo niti izkušeni (VIDEO)

Profimedia

Mnogi imajo težave pri pripravi mesa, saj se običajno prilepi na ponev, zato bo ta trik razveselil mnoge.

Številni imajo težave pri pripravi mesa, ker se običajno prime na ponev. Marsikomu bo prav prišel nasvet gospodinje, ki je na Instagramu razkrila, kaj da v ponev, da si olajša kuho. Gre za genialen trik. Če ga uporabite, se meso ne bo prijemalo na ponev, olje pa ne bo brizgalo povsod naokoli.

Trik za cvrtje mesa: na ponev položite papir za peko

Najprej je segrela ponev, nato je vzela papir za peko in ga zmečkala. Nato ga je položila v ponev in vanj vlila olje, nato pa nanj položila meso. Olje ni nikjer brizgalo, pa tudi meso se ni prijelo na ponev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alona Loewen (@alonaloewen)

Ta trik nudi številne koristi in bo zagotovo olajšal kuho. Ko končate s cvrtjem, preprosto odstranite papir za peko in ponev bo ostala skoraj čista. Ker papir za peko absorbira nekaj olja, lahko zmanjšate količino uporabljenega olja, kar je bolj zdravo. Poleg tega pa papir za peko pomaga pri enakomernem razporejanju toplote, kar pomeni, da se meso bolj enakomerno zapeče.

Papir za peko je narejen iz materiala, ki je odporen proti visokim temperaturam in ima nelepljive lastnosti. To omogoča, da meso med cvrtjem ne pride v neposreden stik s površino ponve, kar preprečuje prijemanje. Poleg tega papir absorbira del olja, kar zmanjšuje verjetnost brizganja.

Preizkusite ta trik in se sami prepričajte o njegovi učinkovitosti.