Čiščenje jagod še nikoli ni bilo lažje: trik, ki vas bo navdušil (VIDEO)

14. 5. 2024, 08:00 | N. V.
Čiščenje jagod še nikoli ni bilo lažje: trik, ki vas bo navdušil (VIDEO) (foto: Profimedia)
Profimedia

Sijajna ideja! Pecljev ne odstranjuje z rokami ali z nožem, temveč uporablja ... 

Eno najbolj frustrirajočih opravil je odstranjevanje pecljev jagod. Vzame preveč časa in pogosto pušča za seboj nered, saj jagode med tem postopkom spustijo sok.

A nič več – našli smo lažji način za čiščenje jagod. Uporabnik YouTuba je delil genialno idejo. Namesto da bi jih rezal z nožem ali jih odstranjeval z rokami, uporablja trdno plastično cevko, da odstrani peclje. Cevko postavi na vrh jagode in pritisne naprej, da iz nje iztisne pecelj. Poglejte:

Kako očistiti jagode, da bodo zdržale dlje?

Umivanje jagod v topli vodi je lahko izjemno učinkovito za preprečevanje nastanka bakterij in plesni, poroča Serious Eats. Topla voda deluje kot blag antiseptik – preprečuje rast in razvoj mikroorganizmov, kot so bakterije, glive in virusi.

Da bi to dosegli, jagode potopite v vodo, katere temperatura je med 43 stopinj Celzija in 54 stopinj Celzija, za približno 30 sekund. To ne bo le odstranilo večine nečistoče, ampak bo tudi preprečilo prezgodnje kvarjenje jagod.

V Angliji pomotoma izpustili več zapornikov. "To je nesprejemljivo"
umivanje jagod
Jagode vedno umivajte v vroči vodi.
Profimedia

Po umivanju jagode dobro odcedite in previdno posušite s papirnatimi brisačami ali v veliki posodi, ki jo obložite s papirnatimi brisačami. Sušenje je ključnega pomena, saj voda, ki ostane na jagodah, lahko poveča tveganje za rast plesni.

Jagode shranjujte v posodi, ki diha, da preprečite kopičenje vlage. Najbolje je uporabiti originalno embalažo ali posodo z luknjami, ki omogoča kroženje zraka. Takšno shranjevanje bo jagodam omogočilo, da ostanejo sveže dlje časa.

Zaradi ene podrobnosti na fotografiji iz 40. let prejšnjega stoletja so ljudje prepričani, da so v objektiv ujeli popotnika skozi čas