N. V. | 14. 5. 2024, 08:00

Čiščenje jagod še nikoli ni bilo lažje: trik, ki vas bo navdušil (VIDEO)

Profimedia

Sijajna ideja! Pecljev ne odstranjuje z rokami ali z nožem, temveč uporablja ... 

Eno najbolj frustrirajočih opravil je odstranjevanje pecljev jagod. Vzame preveč časa in pogosto pušča za seboj nered, saj jagode med tem postopkom spustijo sok.

A nič več – našli smo lažji način za čiščenje jagod. Uporabnik YouTuba je delil genialno idejo. Namesto da bi jih rezal z nožem ali jih odstranjeval z rokami, uporablja trdno plastično cevko, da odstrani peclje. Cevko postavi na vrh jagode in pritisne naprej, da iz nje iztisne pecelj. Poglejte:

Kako očistiti jagode, da bodo zdržale dlje?

Umivanje jagod v topli vodi je lahko izjemno učinkovito za preprečevanje nastanka bakterij in plesni, poroča Serious Eats. Topla voda deluje kot blag antiseptik – preprečuje rast in razvoj mikroorganizmov, kot so bakterije, glive in virusi.

Da bi to dosegli, jagode potopite v vodo, katere temperatura je med 43 stopinj Celzija in 54 stopinj Celzija, za približno 30 sekund. To ne bo le odstranilo večine nečistoče, ampak bo tudi preprečilo prezgodnje kvarjenje jagod.

Jagode vedno umivajte v vroči vodi.

Jagode vedno umivajte v vroči vodi.

Profimedia

Po umivanju jagode dobro odcedite in previdno posušite s papirnatimi brisačami ali v veliki posodi, ki jo obložite s papirnatimi brisačami. Sušenje je ključnega pomena, saj voda, ki ostane na jagodah, lahko poveča tveganje za rast plesni.

Jagode shranjujte v posodi, ki diha, da preprečite kopičenje vlage. Najbolje je uporabiti originalno embalažo ali posodo z luknjami, ki omogoča kroženje zraka. Takšno shranjevanje bo jagodam omogočilo, da ostanejo sveže dlje časa.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk