N. V. | 6. 5. 2024, 06:00

Japonske palačinke – najboljše, kar jih boste kadarkoli okusili (VIDEO)

Profimedia

Poglejte recept in jih pripravite – ne bo vam žal, res so okusne!

Japonske palačinke, znane kot fuwa fuwa (kar pomeni "puhaste" v japonščini), so debelejša in bolj puhasta različica tradicionalnih zahodnih palačink. Znane so po svoji lahkotni teksturi ter nežnem okusu. Zanje je značilno, da so izjemno mehke in puhaste, kar je posledica posebne tehnike priprave, pri kateri ločeno stepemo beljake, da ustvarimo meringo, ki se nato nežno vmeša v preostalo testo.

Japonske palačinke so priljubljena izbira za zajtrk ali kot sladica. Postrežemo več malih, debelih palačink skupaj, potem pa jih lahko še prelijemo s sirupom, sadjem ali smetano. 

Profimedia

Sestavine:

  • tri velika jajca
  • tri žlice mleka
  • štiri žlice moke
  • dva grama pecilnega praška
  • tri žlice sladkorja

Priprava:

Ločite rumenjake in beljake. Beljakom dodajte tri žlice sladkorja in jih stepite v trd sneg. Rumenjakom dodajte tri žlice mleka, štiri žlice moke in dva grama pecilnega praška. Nato združite obe mešanici.

Pekač premažite z malo olja in pristavite na nizko temperaturo. Za eno palačinko potrebujete od dve do tri žlice zmesi. V ponev dodajte še nekaj vode in pokrijte za pet minut. Pecite na zelo nizki temperaturi. Palačinko obrnite in na nizki temperaturi pecite še tri minute na drugi strani.

Pa dober tek!

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije