Enostavne kremne testenine, ki vam bodo prihranile dolge ure za štedilnikom

3. 10. 2025, 14:01 | Uredništvo
Enostavne kremne testenine, ki vam bodo prihranile dolge ure za štedilnikom (foto: TikTok/tagesrezept/posnetek zaslona)
TikTok/tagesrezept/posnetek zaslona

Ideja za kosilo, ki je izjemno okusno, a vam ne bo vzelo veliko časa ...

Zakaj bi ves konec tedna zapravili za kuhanje? Raje pripravite kosilo, ki je okusno, a vam ne bo vzelo veliko časa, preostanek pa namenite prostočasnim dejavnostim.

Predstavljamo vam recept za testenine, popolne za sončen jesenski konec tedna, ko bi radi čim manj časa preživeli za štedilnikom in več v naravi pod toplimi sončnimi žarki. 

Sestavine (za 2–3 osebe):

  • 400 g češnjevih paradižnikov
  • 3 stroki česna
  • 2 čilija
  • oljčno olje
  • 300 g testenin
  • 200 g rikote
  • 2–3 zajemalke vode od testenin
  • začimbe (sol, poper, suha ali sveža bazilika)
  • parmezan
  • sveži listi bazilike za dekoracijo
@tagesrezept Easy creamy Ricotta pasta 🍝🍅🌿🥰-lecker, einfach & schnell 💨 #easyrecipe #tagesrezept #asmr #healthylifestyle #pasta #schnellerezepte #kochen #inspiration #goodvibes #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Jhaedon James
Ti znaki bodo v 2026 na vrhuncu moči: astrologi jim  napovedujejo leto poguma in zmag

Priprava:

1. V veliki ponvi segrejte oljčno olje in dodajte nasekljan česen ter čili. Na hitro popražite, da zadiši.
2. Dodajte razpolovljene češnjeve paradižnike, jih začinite in jih pražite, dokler ne spustijo soka in se zmehčajo.
3. Medtem v osoljeni vodi skuhajte testenine. Preden jih odcedite, prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhali.
4. V paradižnikovo omako dodajte rikoto, 2-3 zajemalke vode od testenin, baziliko in nariban parmezan. Dobro premešajte, da nastane kremasta omaka.
5. Vmešajte kuhane testenine in po potrebi dodajte še malo vode, da se vse lepo poveže.
6. Postrezite s svežimi listi bazilike in naribanim parmezanom.

Norvežanka prihaja k nam po svoje sanje — želi si nekaj za turiste povsem nevsakdanjega