Na Rimski cesti v Ljubljani, kjer mimo švigajo študenti, uradniki in kolesarji z vseh koncev mesta, je doma majhen lokal z veliko dušo.
Pr’Picopeku se mu preprosto reče. V manj kot treh letih je lokalček z nekaj sedeži postal nepogrešljiv del te zelo zanimive in priljubljene ljubljanske ulice, le streljaj od turističnega vrveža starega dela mesta.
Več kot le pica
Pr'Picopeku se dobijo odlične pice, picete, solate in sendviči. Vse to lahko pojemo v njegovi notranjosti ali pa si vzamemo za s sabo. Čez teden je možno sem priti tudi na toplo malico: pasulj s kranjsko klobaso, joto, paprikaš s krompirjem, makarone, njoke z omako, sarmo in še veliko več. Cena malic je enotna, in sicer 5, 90 evra.
Ne gre za kuharskega novinca
Ko vstopiš v lokal, v njem nemudoma zadiši po sveže pečenem testu in pristni domači obari. Vendar to ni le kraj za hitro malico – Pr'Picopeku je prostor, kjer ti hrano pripravi nekdo, ki razume, kaj pomeni prava lakota.
Ta nekdo, ki natančno ve, kako potešiti lačne ljubljanske želodce, je picopek in kuhar Fadil Zulić. Preden je odprl svoj lastni kuharski kotiček, je več let delal kot picopek v znanih ljubljanskih picerijah Tunel in Piazza. Ko so bile izkušnje dovolj zrele in vizija jasna, je odprl lastno picerijo oziroma kuhinjo.
Njegova kuharska filozofija je preprosta: brez dobre, hrustljave pice ne gre, a želodec si zasluži tudi kaj toplega, pravi. Zaradi odličnih pic in domačih jedi na žlico, ki jih znajo danes ljudje še posebej ceniti, mu strank ne manjka. K njegovi priljubljenosti pa pripomorejo tudi dostopne, poštene cene.
Fadil prizna, da mu dela nikoli ne zmanjka, vendar se ga ne ustraši. Počne namreč tisto, kar najbolje zna: ustvarja jedi, za katere vsak dan najde nov navdih.
In ko ga ujameš ravno v trenutku, ko v kotu kuhinje meša zelenjavno mineštro ali piščančji paprikaš, medtem ko v peči počasi dobivajo barvo sveže pripravljene pice, ne daje vtisa, da se mu mudi. Vedno najde čas za prijazno besedo, šaljivo pripombo ali zanimiv pogovor.