Mafini spadajo med najbolj priljubljene sladice – poskusite jih pripraviti malo drugače ...
Tudi tisti, ki v kuhinji niso prav spretni, lahko hitro usvojijo pripravo mafinov, zato niti ni čudno, da gre za eno najbolj priljubljenih sladic, primernih za rojstne dneve, družinska srečanja, trenutke, ko želite razveseliti sodelavce, pa še marsikaj.
Največja klasika so verjetno čokoladni, pa tudi borovničevi mafini, vendar obstaja še prava paleta domiselnih receptov. Tako vam predstavljamo recept za mafine z belo čokolado in malinami – s kombinacijo kremaste, sladke bele čokolade in rahlo kiselkastimi, osvežujočimi malinami vam bo gotovo hitro prirasel k srcu.
Sestavine (za približno 12 mafinov):
- 190 g moke
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- ščepec soli
- 90 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- nekaj kapljic vaniljevega ekstrakta
- 2 jajci (velikost M)
- 50 g kisle smetane ali jogurta
- 110 ml mleka
- 200 g svežih malin
- 100 g sesekljane bele čokolade
Za preliv:
- stopljena bela čokolada
- maline za okras
@leos.sweet.diary White chocolate raspberry muffins💌 Zutaten⬇️ 190g Mehl 2 TL Backpulver 1 Prise Salz 90g weiche Butter 100g Zucker Vanilleextrakt 2 Eier (Größe M) 50g Schmand/Joghurt 110 ml Milch 200g Himbeeren 100g gehackte weiße Kuvertüre Topping: Geschmolzene weiße Schokolade Himbeeren bei 190 Grad Ober-/Unterhitze für ca. 35 min. in den Ofen😋 #baking #himbeer #muffins #raspberry #whitechocolate ♬ KRISTEN COME RIGHT BACK - i⋆˙⟡♡
Priprava:
1. Pečico segrejte na 190 °C.
2. V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
3. V drugi posodi penasto umešajte maslo in sladkor, nato dodajte vaniljev ekstrakt in jajci. Vmešajte še kislo smetano (ali jogurt) ter mleko.
4. Suhe sestavine nežno primešajte k mokrim, da dobite enotno zmes. Na koncu dodajte maline in sesekljano belo čokolado.
5. Zmes enakomerno razporedite v model za mafine, obložen s papirnatimi modelčki.
6. Pecite približno 35 minut, dokler se mafini ne obarvajo zlato.
7. Ohlajene mafine okrasite s stopljeno belo čokolado in svežimi malinami.
Pa še nasvet za piko na i: za še bolj sočno različico lahko del malin nežno pretlačite in jih vmešate v maso – tako bodo mafini imeli čudovite rožnate marmorirane vzorce.