Vrnila se je priljubljena ljubljanska restavracija — tokrat v nekoliko drugačni preobleki, pohvale že padajo

30. 10. 2025, 07:00 | Ma.Po.

Po krajšem premoru se je v ljubljanskem Trnovem znova odprla restavracija Manna, ki je bila dolga leta znana kot ena bolj priljubljenih kulinaričnih točk prestolnice.

Tokrat se Manna vrača v malce drugačni preobleki – kot indijska restavracija, ki ohranja nekaj prepoznavnih elementov svoje prejšnje identitete, hkrati pa prinaša popolnoma novo kulinarično izkušnjo.

Ponudba in cene 

Vonj po začimbah, pečeni čebuli in kuhanem rižu udari že pri vhodu. Za začetek imajo na jedilniku nekaj skoraj domačega: paradižnikovo juho iz leče (4,90 evra) – ta je gosta, zemeljska, takšna, da bi jo z veseljem pojedel s slastnim maslenim indijskim kruhom. Potem je tu še bučna juha, z njo se lahko pogrejete za 5,90 evra.

Manna restavracija Trnovo
"Nova" Manna si je nadela okuse južne Indije.
Ma.Po.

Če ste še za malo prigrizka, lahko naročite hrustljave čebulje bhaje oziroma čebulje ocvrtke (4,90 evra). In potem pridejo dose, ki so ena izmed najbolj prepoznavnih jedi južne Indije. Gre za tanek, hrustljav palačinki podoben zvitek, narejen iz fermentirane zmesi riža in črnega mung dala (vrsta leče). Od navadne za 5,90 evra, do masala dose (9,90 evra), jajčne dose (7,90 evra ) in uthappam dose, debelejše, mehkejše s plastjo čebule in začimb - vsaka od njih hrusta pod zobmi in se topi na jeziku. Zlahka v trenutku pozabiš, da si v Trnovem, vse, kar čutiš, je Indija.

dosa jed Indija
Manna

Glavni oder pripada piščancu

Njihov piščanec s poprom udari z drzno ostrino, medtem ko malabarski piščanec igra na mehkejšo, kremasto noto – tisto, v kateri se kokosovo mleko in začimbe združijo v popolno ravnovesje (oba 12,90 evra). Tudi ribe imajo tu svoj trenutek. Na jedilniku sta brancin (21,90 evra) in orada (19,90 evra).

Španski fotograf v objektiv ujel žival, ki je doslej ni uspelo še nikomur (FOTO)

Če meso ni vaša izbira, boste našli tolažbo v zelenjavnih kormah in paneerjih – toplih, kremnih jedeh, njihove cene se gibljejo med 11,90 in 12,90 evra, medtem ko je navaden riž 3,90 evra.

Za sladki konec sta tu topel payasam (4,90 evra) ali gulaab jamoon (4,50 evra), tiste mehke, lepljive kroglice, ki se raztopijo, še preden jih zares ugriznete. Celoten jedilni list si lahko ogledate na spletni povezavi.

Manna restavracija Trnovo
Ma.Po.

Prvi odzivi

Obiskovalci nove Manne so na družbenih omrežjih delili navdušene odzive. Številni pravijo, da je restavraciji uspelo združiti staro dušo z novim okusom – redko in dobrodošlo ravnovesje v vedno spreminjajočem se ljubljanskem kulinaričnem prostoru.

Tudi notranjost je doživela preobrazbo. Prostor zdaj diha drugače, a v njegovem središču še vedno ostajata mir in prijetnost, tista toplina, zaradi katere je bila Manna vedno nekaj posebnega.

Obložene mize, topli nasmehi in še vroča pogača: slovenska gostilna, kjer se zgodi prava magija (FOTO)

Novo na Metroplay: Zdravje z Alenko Kesar: "Vsi smo v nečem ranljivi" (dr. Andreja Pšeničny)